KRAJSKÝ PŘEBOR
H. BROD B – M. BUDĚJOVICE
(NEDĚLE V 16.30)
Nově poskládaný rezervní tým Slovanu Havlíčkův Brod se zítra představí proti Moravským Budějovicím. V prvním kole urval po dobrém výkonu bod ve Světlé nad Sázavou, kde se před přestávkou dostal do vedení gólem Teplana, ale dvě minuty po příchodu z kabin vyrovnal na konečných 1:1 domácí Vodička.

„Chceme doma získat tři body. Musíme se vyvarovat taktických chyb, které jsme dělali v minulém zápase. Soupeře chceme překvapit agresivní hrou, tedy vysunutým presinkem. Zápas podle mě rozhodne disciplína v obraně a rychlý přechod do útoku kolmými přihrávkami," má jasno brodský trenér Ján Bdžoch.

I. A TŘÍDA
POHLED – LEDEČ N. S.
(NEDĚLE V 15.00)
Pohled si doma bude chtít napravit reputaci z prvního zápasu, který prohrál ve Věžnici 3:0.

„V zápase nás provázela ohromná smůla, kdy jsme nastřelovali břevna a domácího gólmana. Věřím, že jsme si smůlu už vybrali. Výsledek byl pro nás krutý, protože jsme vyloženě herně nezklamali," řekl pohledský trenér Petr Veselka. Na jeho svěřence čeká zítra další okresní derby, tentokrát s nebezpečným nováčkem Ledčí nad Sázavou. „Ledeč je velice kvalitní mužstvo, i když jim čtyři hráči z pracovních důvodů budou chybět. My jsme se o tom přesvědčili v zimním období, kdy jsme vysoko prohráli. Tentokrát to však bude určitě jiný zápas, na který se musíme kvalitně připravit. V sestavě bude minimálně jedna změna, chceme vše podřídit k zisku tří bodů," dodal Veselka.

To Ledeč v prvním kole doma nezaváhala a Pacov porazila přesvědčivě 5:1.

„Po třetím gólu soupeř rezignoval," řekl po zápase ledečský hrající trenér Martin Turek. Podle jeho slov bude chtít Ledeč uspět i v Pohledu. „Bude to pro nás těžký zápas, Pohled je bojovný tým, který sice omladil, ale pořád má ve středu zálohy kvalitu. Rádi bychom potvrdili tři body s Pacovem. Přijedeme bez Bezděka, Touly, Šotoly a Gramera. Je to pro nás ztráta, ale dokázali jsme je v zápasech s Telčí a Pacovem nahradit," dodal Turek.

HERÁLEC HB – LÍPA
(NEDĚLE V 16.30)
Okresní derby slibuje zítra i I. B třída. K nováčkovi do Herálce zavítá Lípa. Herálec vstoupil do soutěže vítězstvím v Černovicích 4:1.

„Černovice nebyli soupeřem, myslím, že nás čekají daleko těžší soupeři, a to hned v neděli s Lípou," řekl na úvod herálecký předseda Josef Pátek.

Lípa ta doma pouze remizovala s Chotěboří B 3:3.

„Myslím, že to byla ztráta pro oba týmy," nechal se v minulém týdnu slyšet trenér Lípy Zdeněk Jungvirt. Ten očekává těžký zápas i proti Herálci. „Musíme podat zodpovědný a kolektivní výkon, tudy povede cesta k úspěchu. Potíže nám bude dělat Pátek, který je pořád platným hráčem Herálce, díky jeho pohotové koncovce. Nesmíme mu dát větší prostor," má jasno Jungvirt.

„Zápas začne od výsledku 0:0. takže kdo dá první gól, bude mít velkou výhodu. Nás trápí zranění gólmanů Koubka a Žáčka. Do branky se tak postaví až třetí gólman Nermut z béčka. Záležet rovněž bude na počasí. Pokud bude takové teplo jako v týdnu, tak to bude hodně o fyzičce," dodal herálecký předseda.