Oba týmy vstoupily do jarních bojů dělbou bodů. Domácí Havlíčkův Brod zachraňoval remízu v Přibyslavi a Ždírec nad Doubravou doma pouze remizoval s tápající Žirovnicí. I okresní derby začalo opatrně a spíše se očekávalo, kdo s jakou taktikou přijde. Začátek zápasu patřil hostům, kteří byli aktivnější, v lepším pohybu, ale postupem času se hra vyrovnávala.

Nejzajímavějším momentem prvního poločasu byl gól Michalce, ale nebyl mu pro ofsajd uznán. „Pomezní rozhodčí danou situaci vyhodnotil velice správně," nechal se slyšet ždírecký trenér Martin Slavík. Nástup do druhého poločasu patřil opět Ždírci a svůj nápor korunoval gólem z 52. minuty, kdy se pěkně prosadil a trefil Jakub Fikar, který nakonec rozhodl o konečném výsledku. Gól hosty uklidnil a zaměřil se spíše na defenzivní činnost. Více ze hry tak měli domácí Slovan, ale jeho kombinace směřovali pouze k vápnu nebo se odhodlal ke střelám ze střední vzdálenosti, se kterými si poradil teprve šestnáctiletý gólman Bílek.

Ilustrační foto
Souboj o první místo rozhodl jediný gól Ždírce

„V prvním poločase se hrál vyrovnaný fotbal, po přestávce jsme byli aktivnější, ale jednu situaci jsme si nepohlídali a inkasovali jsme z ní. Následně jsme byli aktivnější, drželi častěji míč, ale naše střely doprostřed branky nemohly Bílka ohrozit," řekl k derby brodský kouč Miroslav Plíšek. Navýšení náskoku v tabulce o pět bodů se pochopitelně lépe hodnotilo kouči Tatranu. „Začátky obou poločasů patřily nám. Domácí byli lepším týmem po inkasované brance, my jsme se v této fázi zaměřili na hru na jistotu. Myslím si, že někteří hráči předvedli velice zajímavé výkony, a budeme je nadále sledovat. V některých situacích hráče zradil terén, který ale byl za daných podmínek dobře připravený. V poločase jsme museli změnit rozestavení, které nám pomohlo. Dobré výkony podal Bílek v brance, dále Michalec, Štukhejl a k jejich výkonu se přiblížil Fikar vstřeleným gólem," chválil své svěřence Slavík.

Bilance 16. kola KP

Sestava 16. kola KP. Infografika.Zdroj: Deník

Bilance
4-0-3, góly: 12:10, průměr gólů na zápas: 3,14. Celkem: 57-19-36, góly: 338 (194:144), průměr gólů na zápas: 3,02. Střelnice kola: 5 gólů (Ledeč n. S. – Nová Ves). Rekord sezony: 8 gólů (Přibyslav – Ledeč n. S., 10. kolo).

Snajpři
2 – Liška (Velké Meziříčí B), J. Pešek (Ledeč n. S.). Celkem: 9 – Veselský (Havl. Brod), J. Pešek (Ledeč n. S.). 8 – Háněl (Havl. Brod), Somerauer (Chotěboř), F. Dvořáček (Sapeli Polná), O. Šandera (Nová Ves).

Gólmani
Čisté konto: Kruba (Velké Meziříčí B), Herink (Sapeli Polná), Bílek (Ždírec n. D.), Fiala (Okříšky). Celkem: 9 – Herink (Sapeli Polná). 8 – Pometlo (Ždírec n. D.).

Zlí muži
Nikdo nebyl vyloučen. Celkem: 35 (16:19).

Ochozy
Diváci: 1 373, průměr na zápas: 196. Nejvíce: 520 (Havlíčkův Brod – Ždírec n. D.), nejméně: 100 (Žirovnice – M. Budějovice). Celkem: 15 982, průměr na zápas: 143. Rekordní návštěva: 520 (Havlíčkův Brod – Ždírec n. D., 16. kolo).

Foto z utkání Přibyslav B - Veselý Žďár.
Šlágr okresního přeboru vyzněl pro Lučici. Ta dokázala vyhrát ve Starém Ransku