O milé překvapení se postarala Havlíčkova Borová, která doma obrala o tři body jednoho z favoritů soutěže, Kamenici nad Lipou.

Do úvodních šancí se dostali borovští Patrik Kučera a Klimeš, oba je ale vychytal hostující gólman. Na druhé straně předvedl několik skvělých zákroků brankář Pavel Veselý.

Když se výsledek schyloval k bezbrankové remíze, tak se domácí v 94. minutě dostali k trestnému kopu. Ten zahrával Provazník, našel nepokrytého Patrika Kučeru a ten neměl problém překonat kamenického gólmana.

„Ve velkém vedru se hrál svižný fotbal na obou stranách. Stínem zápasu bylo zranění hostujícího gólmana a našeho Havlíčka. V nastavení jsme rozhodli z trestného kopu o výhře. O ten gól jsme byli lepší," řekl borovský trenér Roman Brukner.

Leština v Lukách neudržela vedení

S obavami odjížděl leštinský trenér David Hospodka se svým týmem do Luk nad Jihlavou.

„Je tomu tak. Luka ještě v loňské sezoně hrály krajský přebor, kde měly ke konci i slušné výsledky," řekl na úvod Hospodka.

Jeho obavy se naplnily už ve čtvrté minutě, kdy jeho tým inkasoval z kopačky Navrátila. Inkasovaný gól s hostujícím celkem nezamával, naopak začal domácí přehrávat a postaral se o obrat, když se dvakrát prosadil Mišovic. Ten mohl přidat i třetí uklidňující trefu, ale na gólmana Luk už nevyzrál.
„Byl to nejspíš rozhodující moment zápasu, protože dvougólové vedení bychom už nepustili," měl jasno Hospodka.

Z neproměněné šance vznikla brejková situace, kterou využil k vyrovnání Flesar a jedenáct minut před koncem rozjásal domácí Hrdlička, který tak vystřelil domácím tři body.

„Beru to jako ztrátu bodů. Minimálně remízu jsme měli uhrát. S předvedenou hrou jsem jinak spokojený," dodal Hospodka.

Do soutěže vstoupil výborně i nováček z Ledče nad Sázavou. Ten si v domácím prostředí poradil s Pacovem vysoko 5:1. Při střelecké chuti byli oba útočníci Trpišovský s Bláhou.

Prvně jmenovaný si připsal hattrick, Bláha skóroval dvakrát. „V prvním poločase se hrál vyrovnaný fotbal se šancemi na obou stranách. O výsledku rozhodla třetí branka, potom hosté už působili odevzdaným dojmem. Naše vítězství je zcela zasloužené," řekl ledečský hrající trenér Martin Turek.

Derby vyznělo pro Věžnici

Okresní derby v I.A třídě se odehrálo ve Věžnici kam zavítal Pohled. Ten prohospodařil první poločas, který prohrál 0:3.

„Domácím jsme vedení hodně usnadnili. Načal nás gól z trestného kopu a následné dvě chyby potrestal Šejstal. My jsme v prvním poločase nastřelili dvě břevna," řekl pohledský trenér Petr Veselka.

Po přestávce Pohled domácí přišpendlil na jejich polovině, ale gólové střely Grubera, Šnobla a Bártíka pochytal vynikající Drahoš. „Kdybychom hráli do rána, tak gól dnes nedáme. Vybrali jsme si kopec smůly," dodal Veselka.

Spokojenost vládla v domácím táboře. „Věděli jsme o síle soupeře v záložní řadě, proto jsme museli hru zjednodušit. Soupeř byl fotbalovější, my bojovnější a několikrát nás podržel gólman Drahoš," přiznal věžnický předseda Bohuslav Chalupník.