Právě tyto dva týmy si to v sobotním mači rozdaly o takzvaných šest bodů. Hosté přijeli pouze v jedenácti lidech a nastoupit do obrany musel i trenér Jan Lebruška.

„Někteří hráči k tomu přistupují tak, jak přistupují a je jim jedno, jak to s ledečským fotbalem skončí," kroutil nevěřícně hlavou ledečský trenér. Domácí neponechali nic na náhodě a B-tým byl posílen o Provazníka, Nechvátala, Bláhu, Hejkala.

V šesté minutě dostal brodský Slovan do vedení Krejdl, ale pouze na devět minut. Potom při centru Žemličky prováhal správný moment na vyběhnutí gólman Soukal a Martínek hlavou vyrovnal na 1:1.

O čtyři minuty později střelec vyrovnávacího gólu mohl dokonce Ledeč dostat do vedení, s jeho průnikem si Soukal poradil. Následně byl na druhé straně faulován nejlepší hráč domácích Krejdl. K trestnému kopu se postavil „áčkař" Daniel Hajkal a Vavřička se za míčem jen podíval – 2:1. Po půl hodině hry mohl vyrovnat Filip Gramer, jeho pokus zastavila tyč. Před poločasem se ještě ve velké šanci objevil Prchal, ale ani on na Soukala nevyzrál. „Proměňování šancí je naše bolest. V prvním poločase jsme si jich vypracovali více jak domácí. Nedáme góly, nemůžeme pomýšlet na tři body," řekl Lebruška.

Ledeč spálila šance

Po přestávce byla aktivnější Ledeč, ale nejdříve Soukal bravurně hostům zneškodnil hlavičku, potom vychytal Toulu a tentýž hráč v 66. minutě střílel těsně vedle. Nedáš – dostaneš, platilo i tentokrát. Z brejku připravil Krejdl gólovou Provazníkovi, a ten na chvilku uklidnil domácí tým – 3:1.

Ta chvilka trvala přesně pět minut, kdy se k trestnému kopu postavil Klaus. Střelou přes zeď opět snížil. Deset minut před koncem mohl rozhodnout Bláha, ale i on měl mušku vychýlenou. Nervy drásající zápas uklidnil až v poslední minutě čtvrtým gólem Krejdl.

„Zápas dvou týmu na padáka vyhrál šťastnější. Soupeř měl více šancí, my hráli ve druhém poločase pouze na brejky. Jsem rád, že to dopadlo, ale musím přiznat, že si Ledeč, která přijela v jedenácti, nezasloužila prohrát," měl po zápase jasno šéf brodského béčka Martin Křišťál.

H. Brod B     4   -   Ledeč n. S.   2
Góly: 6. a 90. Krejdl, 25. Hejkal, 70. Provazník – 15. Martínek, 75. Klaus. Rozhodčí: Kliner. ŽK: 2:2. Diváci: 50. Poločas: 2:1. H. Brod B: Soukal – Vrba, Halamka, Zimprich, Molák – Bláha, Hübner (33. Beran), Koblížek, Hejkal (59. Udržal) – Nechvátal (46. Provazník), Krejdl. Ledeč n. S.: Vavřička – Žemlička, Prchal, Pánek, Lebruška – F. Gramer, J. Gramer, Klaus, Toula – Šenk, Martínek.