Domácí si konec mohou užívat. Mají jistotu záchrany a podle předsedy Petra Sobotky se hráči chtějí poprat o druhé místo.

Za to velké starosti mají s béčkem v Havlíčkově Brodě, které se chce v soutěži udržet. Prohra v Pohledu by je téměř jistě už pasovala do role sestupujícího.

„Pokud prohrajeme, bude vše sečtené," měl jasno před výkopem brodský trenér Martin Křišťál.

Lepší začátek si domácí nemohli přát. Po půl minutě hry dal malou domů Zimprich, gólman Soukal podklouzl a Sobotka pohodlně skóroval. „Tyto začátky utkání mě mrzí. Není to poprvé, co jsme takto lacině inkasovali," řekl Křišťál. V sedmé minutě se před Soukala dostal Slanař, který ho prostřelil, ale pro údajný ofsajd mu gól nebyl uznán. „Kdyby Slanařovi byl gól uznaný, asi by se utkání vyvíjelo jinak," myslí si Sobotka. O čtyři minuty později se míč dostal k Hejkalovi, a ten dokázal Růžičku překonat. Ve 14. minutě se z hranice šestnáctky do míče z voleje opřel Berky, ale mířil těsně vedle tyčky. Na druhé straně zahrozil střelou nad branku Janďourek a vzápětí z nenápadného centru ukázal své umění Soukal. Po půl hodině hry se podařilo Hejkalovi skóre zápasu otočit.

Ve 35. minutě si mohl Hejkal připsat hattrick, ale tentokrát ho vychytal Růžička.

Co se nepovedlo Hejkalovi, se o minutu později podařilo Berkymu. Domácím se podařilo do poločasu utkání zdramatizovat kontaktním gólem Freundenreicha – 2:3. Po přestávce přihrál Kubát míč Krejdlovi, jeho centr byl nešťastně tečován mezi Růžičku a tyčku, Kunc na brankové čáře dorážel opět na rozdíl dvou gólů. V 65. minutě předvedl fotbalovou lahůdku pohledský Doležal, který přelomoval Soukala a zanedlouho si vzal poslední slovo Kubát, který dal brodskému týmu jistotu tříbodového zisku.  „Utkání to bylo pro diváky pěkné, soupeř byl dnes produktivnější," dodal Sobotka. Spokojený po zápase byl hostující trenér Martin Křišťál. „Pro diváky určitě zajímavé. I když jsme přijeli posíleni, tak si myslím, že nás Pohled trochu podcenil. Jejich obrana na náš mladý tým nestačila. Musím vyzdvihnout výkon šestnáctiletého Vařejky a záložníka Kubáta," dodal brodský šéf lavičky.

Pohled        3  -  H. Brod        5
Góly: 1. Sobotka, 40. Freundenreich, 65. Doležal – 11. a 28. Hejkal, 36. Berky, 48. Kunc, 68. Kubát. Rozhodčí: Sochor. ŽK: 1:2. Diváci: 80. Poločas: 2:3. Sokol Pohled: Růžička – Eis, Polák (54. Moučka), Pospíchal, Sobotka – Freundenreich, Slanař, Klement, Doležal – Janďourek, Šnobl (58. Šikner). FC Slovan H. Brod B: Soukal – Vařejka, Halamka, Zimprich, Vrba – Hejkal, Kunc (75. Koblížek), Kubát, Polívka (82. Mišta) – Berky (80. Udržal), Krejdl.