DOBRONÍN – MÍROVKA 2:1
Iniciativa byla v úvodní čtvrthodince na hostech. Ti byli lepší a svou převahu vyjádřili i gólově. Z rychlého protiútoku se prosadil Valášek. To Dobronín probudilo a hosté se museli začít bránit. V 38. minutě Horáček nahrál Novotnému a ten parádní střelou skóre srovnal. Do druhé půlky vstoupili domácí aktivně, chtěli utkání rozhodnout, jenže Chramosta neproměnil samostatný únik, pak nedal tutovku ani Horáček. Rozhodla až 58. minuta a faul na Pospíchala, který potrestal proměněnou penaltou Cink. Hosté v závěru zahodili obrovskou šanci na vyrovnání. „Už jsme tu výhru potřebovali, a hlavně je pro mě důležité, že jsme ten stav 2:1 dokázali udržet. Doufám, že ve zbylých třech kolech budeme takhle pokračovat,“ doplňuje kouč Dobronína Jan Chramosta.

Góly: 38. Novotný, 58. Cink (PK) – 8. Valášek. Rozhodčí: Beneš. ŽK: 3:3. Diváci: 120. Poločas 1:1. Mírovka: Berky – Rásl, Martínek, Šíma, Semelka – Zacha (62. Dvořák), Němec (87. Mach), Kaplan, Bláha – Lacina, Valášek (78. Böhm).

KOSTELEC – CHOTĚBOŘ B 4:0
Domácí brzy vedli. To si Číhal zaběhl na přesný pas za obranu a nedal Chalupovi šanci. Kostelecké pak uklidnily další dvě trefy. Sekan se prosadil po Doležalově centru hlavou. Na 3:0 zvýšil Číhal, který si zopakoval akci ze 7. minuty a znovu nezaváhal. Po změně stran domácí trochu přestali hrát, ale pro hosty to neznamenalo, že by měli naději na body. Rozhodnutý zápas se dohrával za mírné převahy Kosteleckých, kteří zasloužené a důležité tři body potvrdili Doležalovým gólem. Ten se prosadil po závaru před Chalupovou svatyní. „Bylo to vústění posledních týdnů. Viděl jsem odhodlání kluků uspět, a na hře to bylo znát,“ doplnil kouč domácích David Votava.

Góly: 7. a 37. Číhal, 32. Sekan, 80. Doležal. Rozhodčí: Půlpán. ŽK: 3:0. Diváci: 60. Poločas 3:0. Chotěboř B: Chalupa – Tůma, Čapek, Ďoubal, Ledvinka – Dlouhý, Běloušek, Sommerauer, Krédl – Chlad, Hromádka.



H. BROD B – KAMENICE N. L. 0:3
Rezervě Slovanu nevyšel vstup do utkání, kdy po individuální chybě se dostala Kamenice do vedení. Potom se domácí snažili soupeře zatlačit, ale další chybu v šestnáctce trestal Míka. Ve 39. minutě se nechal vyloučit domácí Pazderka a tím převzali hosté míč na své kopačky. Po přestávce se béčko Slovanu spoléhalo na brejky, ale Nedvěd byl faulován a největší šanci Sůvy bravurně zlikvidoval Přibyl. Dvanáct minut před koncem rozhodl druhým gólem Dejmek. „Prohráváme zápasy nezkušeností. Máme příliš mladý tým. Do vyloučení Pazderky jsme se soupeřem drželi krok,“ řekl brodský kouč František Souček.

Góly: 4. a 78. Dejmek, 31. Míka. Rozhodčí: Fotr. ŽK: 0:3. ČK: 1:0 (39. Pazderka). Diváci: 45. Poločas: 0:2. H. Brod B: Vaněček – Molák, Hloušek, Halák (68. Sůva), Horn – Peřina, D. Henek, Bartok (46. Látera), Karlík (46. Nedvěd), Pazderka – Polcar.

SVĚTLÁ N. S. – TELČ 1:1
Domácí v tomto utkání trápila koncovka. Hosté přijeli do Světlé v hlubokém bloku a ten nedokázali Skláři překonat. Vytvořili si sice pět vyložených šancí, ale gól jim nebyl přán. Dočkali se až po návratu z kabiny, kdy se ve skrumáži před brankou nejlépe zorientoval Pohnětal. Jenže po necelé hodině hry si domácí neodpustili hrubou chybu při bránění rohu a hosté srovnali. Pak už branka nepadla. „Dnes jsme ztratili dva body, ale za výkon musím kluky pochválit, ale kdybychom hráli do zítra, tak branku nedáme,“ řekl hrající trenér Světlé nad Sázavou Jindřich Adamec.

Góly: 47. Pohnětal – 58. Smejkal. Rozhodčí: Šrámek. ŽK: 0:1. Diváci: 100. Poločas: 0:0. Světlá n. S.: Adamec – Karel, Rezek, J. Valenta, Krajanský – Pohnětal, Novák, D. Valenta, Burda – Křikava, Pešek.

TŘEŠŤ – LEŠTINA 2:2
V první půlce to byli domácí, kteří byli nebezpeční. Jenže Gutwald penaltu zahodil, trefil jen tyčku, a další obrovskou šanci spálil Rod. To Leština byla produktivní. Ze své jediné velké šance vytěžila vedení, zásluhu na tom měl Pleva. „Prodrbali jsme to. Měli jsme to proměnit,“ ví trenér Třeště František Cvach, jehož tým ve druhé půlce přidal a v závěru se dočkal obratu. Pavel Svoboda srovnal, a z penalty zanedlouho stanovil na 2:1. Leština to ale nevzdala a v závěru zápasu po sérii rohů vybojovala bod.

Ilustrační foto
Mladíka s duševní poruchou našli mrtvého

Góly: 82. a 88. P. Svoboda (druhý z PK) – 43. Pleva, 90. Forejt. Rozhodčí: Šťastný. ŽK: 2:4. ČK: 0:1 (po konci utkání – Mišovic). Diváci: 60. Poločas 0:1. Leština: Novotný – T. Aubrecht, Proněk, Prchal, Forejt – Čuřík, Piskač, Bárta, Pleva – Štros, Mišovic.