„Postup nehrotíme, ale když se naskytne šance, tak ji využijeme," říká borovský trenér Roman Brukner.

Jeho svěřenci neměli zrovna ideální vstup do soutěže. Začali sice překvapivou bezbrankovou remízou na humpoleckém béčku, kterou si pochvaloval i borovský trenér. „Bylo to pro mě milé překvapení, že jsme na humpoleckém letišti dokázali vydolovat bod," přiznal Brukner. Bod z Humpolce sice doma potvrdili proti slabému Herálci, ale potom prohráli v Tisu 2:0 a byla to pro ně po dlouhé době bodová ztráta s tímto soupeřem. Následně v domácím prostředí nadělili tenisového kanára Jiřicím a jednoznačně 3:0 vyhráli v Kožlí.

Spanilá jízda v závěru

V šestém kole zavítala Havlíčkova Borová právě na půdu suverénních Habrů, kde utkání skončilo spravedlivou remízou 1:1,  a tento bod potvrdili doma proti nováčkovi z Mírovky. Ten si odvezl vysokou prohru 4:0, když se borovským hráčům dařily především brejkové situace. „Na umělecký dojem se fotbal nehraje," okomentoval tehdy zápas trenér Mírovky Petr Kuchta.

O týden později přišel pro Havlíčkovu Borovou největší podzimní propadák, když prohráli gólem Martina Lančariče v Lučici. Tato porážka hráče poznamenala i do domácího utkání s Lípou, se kterou prohráli stejným výsledkem.

„Takové soupeře, jako je Lučice nebo doma Lípu, musíme v soutěži prostě porážet," má jasno Brukner. V následujících kolech se vyznamenal gólman Tomáš Vymetal, který udržel dvě čistá konta a společně se spoluhráči mohl slavit vítězství v Košeticích a s Ledčí nad Sázavou.

V posledních dvou kolech získali Borovští čtyři body za vítěznou přestřelku 4:3 v Černovicích a remízu s Horní Cerekví. Ke stíhací jarní jízdě jim určitě pomohlo i vítězství 3:1 v předehrávaném zápase úvodního jarního kola proti Humpolci B.

„S umístěním jsme spokojeni, ale jsme v klidu. Na jaře půjdeme od zápasu k zápasu a uvidíme, co z toho nakonec bude," dodává borovský lodivod Brukner.