Mají devítibodový náskok a lepší vzájemné zápasy, kdy s Chotěboří oba zápasy vyhráli shodně 4:1.

„Ve druhém poločase v Chotěboři jsme podali nejlepší jarní výkon," říká českobělský trenér Petr Veselka. Jeho svěřenci se museli v loňské sezoně poroučet ze III. třídy z dvanáctého místa, kdy doplatili na sestup chotěbořského béčka z I. B třídy.

„Kluci za mnou po sezoně přišli, abych se vrátil, že se chtějí vrátit zpět a pro trenéra nemůže být nic lepšího, než když si ho přejí sami hráči. To se potom promítlo i do trénovanosti a hlavně do zimní přípravy," prozradil Veselka. Česká Bělá si šla za svým cílem od začátku sezony, kdy ani v jednom kole před sebe nikoho nepustila.

V posledních kolech byla na hráčích znát nervozita, která se projevila ve výkonech na hřišti. „S výkony nejsem poslední dobou vůbec spokojený. Hlavně proti Malči to nemělo s fotbalem nic společného. Budeme se chtít divákům omluvit v domácím zápase proti Štokům kvalitním výkonem," prozradil českobělský trenér.

Ani v Libici neprobíhalo vítězství lehce. Hosté prohrávali, ale góly Klementa a Hospodky dokázali vývoj otočit. Do přestávky stačili domácí ještě vyrovnat, ale ve druhém poločase už hosté na hřišti dominovali. A jaké byly oslavy?

„V některých zápasech dokáží hráči ze sebe dostat víc jak sto procent a v hospodě to umí pravidelně, takže byly velký, ale ty hlavní budou připraveny až na zmiňovaný zápas se Štoky," dodal s úsměvem Veselka. Napínavý postupový boj se odehrává v béčkové skupině, ve které vede Kamenná Lhota o dva body před béčkem Habrů, a ty mají ještě zápas k dobru. Bez šancí ještě není ani Vilémov, který na prvního ztrácí tři body. Nejlépe nakročeno do III. třídy má haberské béčko.

Ivo Havlík