Naposledy hráči Slovanu odešli poraženi o tomto víkendu, kdy doma prohráli 2:1.

Zápas pro ně sice začal slibně. Ve 20. minutě se uvolnil Teplan a před brankou našel osamoceného Krejdla. V té době byli domácí nebezpečnějším týmem, ale postupem času se hra vyrovnala. Po přestávce se bojovná Věžnice dočkala otočení zápasu. Nejdříve se prosadil Šejstal a čtvrt hodiny před koncem rozhodl o třech bodech Motl. „Hrálo se pouze po vápna a fotbal se lidem asi nelíbil. Věžnice nás ztrestala po standardních situacích," smutnil domácí kouč Martin Křišťál.

Spokojený byl po zápase věžnický předseda Bohumil Chalupník. „Věděli jsme, že pokud bychom hráli chodící šťouchanou, tak zde neuspějeme. Proto jsme hráli jednoduše na naše útočníky. Vzhledem k vypracovaným šancím je naše vítězství zasloužené," měl jasno Chalupník.

Svěřenci Martina Křišťála mohou složit reparát v sobotním derby ve Štokách. „Tentokrát nejedeme k soupeři pod tlakem, jako to bylo na jaře, kdy jsme museli vyhrát, abychom se zachránili. Nyní máme k záchraně bodů dost a můžeme hrát v naprostém klidu," říká žolík brodského béčka Roman Zeman.

Bilance s Věžnicí

Sezona 2011/2012

Věžnice – H. Brod B               2:1

H. Brod B – Věžnice               1:4

Sezona 2012/2013

H. Brod B – Věžnice               0:4

Věžnice – H. Brod B               2:0

Sezona 2013/2014

H. Brod B – Věžnice               1:2

Věžnice – H. Brod B               ?

Věžnice – H. Brod B    5-0-0,  skóre: 14:3