Další pamlsek naservíruje Slovan nejen svým věrným příznivcům už příští sobotu.

„Rozhodli jsme se uspořádat akci Fotbalovou pouť s Rebelem. Tohle samozřejmě není aktuální reakce na vývoj v divizi, pracujeme na tom intenzivně už asi půl roku," usmívá se manažer klubu Roman Zeman.

Kdy vlastně přišla myšlenka, že se pustíte do tak velkého projektu?
S touhle zkušeností přišel už před nějakými čtrnácti lety bratr Richard (trenér A týmu – pozn. autora), tenkrát měla akce úspěch, tak jsme se rozhodli, že na ni navážeme. Dokonce ji uspořádáme ještě ve větším měřítku, rozšíříme ji o dětský den. Sami máme v oddílu asi tři sta dětí, na ty menší prostě nemůžeme zapomínat.

V dnešní době, která je přesycena velkými hudebními festivaly, je stále těžší a těžší prosadit se a získat návštěvníky. Na co sázíte?
Právě na úzkou propojenost sportu, tedy v tomto případě fotbalu, kultury a programem pro děti. Myslím, že takhle dokážeme nalákat široké spektrum veřejnosti, celé rodiny. Nechceme se prezentovat jen fotbalem, jak bývá u podobných akcí zvykem, ale i kulturně. Navíc chceme nastavit jen symbolické ceny: Ženy a děti budou mít vstup zdarma, chlapi za stovku a v tom budou mít jedno pivo zdarma.

Předpokládám, že pouť by i měla mít přínos pro klub…
Samozřejmě, už čtvrtým rokem sháním peníze pro havlíčkobrodský fotbal. Je to stále těžší a těžší… Nejsme ale zvyklí naříkat a chceme jít osudu naproti a nechodit jen za sponzory s prosíkem a nataženou rukou. To je podle nás cesta k vylepšení rozpočtu a možná to bude i návod pro ostatní sportovní oddíly ve městě.

Proč spojení značek Slovan a Rebel?
Protože havlíčkobrodský pivovar je jeden z našich největších partnerů, který nás podporuje. My jsme spolu pořádali už i Fotbalový ples, spolupráce se osvědčila. Navíc pro takovou akci to je vhodný partner.

Pořádáte první ročník, to většinou bývá velmi složité nalákat jakékoli hvězdy k účasti. Jak jste to řešili vy?
Jsem až trošku překvapený, že se nám to podařilo. U některých to bylo jednodušší, třeba David Breda, Tomáš Kučera nebo Ondřej Šourek jsou odchovanci, nebo prošli klubem. Přes ně jsme se dostali k dalším, kus práce v tom udělal Richard a samozřejmě taky jihlavský trenér Roman Kučera, který povede takzvaný Ligový výběr.

Co třeba Jarda Blažek. Ten to nemá zrovna blízko.
Tak tady nebyl vůbec žádný problém. Už byl na našem plese v zimě a rád kývl i teď. Dokonce s sebou chtěl vzít i Tomáše Řepku. To by byla další pecka. Bohužel Tomáš už slíbil účast na jiné exhibici. Tak třeba příště. Podařilo se nám ale sehnat třeba Jirku Kladrubského či Vencu Kolouška a jednáme ještě s Jirkou Štajnerem. To je taky bavič se vším všudy.

Můžete ještě naznačit program? Na co se můžou návštěvníci těšit?
Co se týče sportovní části, tak celou řadu zápasů od přípravek až po další mládežnické výběry, které poměří síly s týmy z regionu. Pro děti budou připravené nafukovací atrakce, AZ centrum pro ně zajistí různé zajímavé soutěže, ZŠ Wolkerova si připraví vystoupení orientálních tanců. Na umělce bude i prezentace pohádkových karavanů, kterou připraví bývalý brodský fotbalista Dan Němec. Diváci pak budou soutěžit o ceny, namátkou řeknu třeba v penaltách na Jardu Blažka. Nezapomněli jsme ani na maminky od dětí. Hrát bude asi nejpopulárnější brodská skupina Variace, bude toho prostě dost.

Kdo přijede?

Ligový výběr: Tomáš Kučera, Jaromír Blažek, Václav Koloušek, Milan Kopic, Jan Kopic, Jan Štohanzl, Jiří Kladrubský, David Kalivoda, David Breda, Roman Mareš, Michal Mareš, v jednání Jiří Štajner.