O druhém postupující a sestupujícím rozhodlo až závěrečné kolo. Suverenitu po celou sezonu prokazovalo mladé chotěbořské céčko, kterému na paty vydržel šlapat Keřkov s Hněvkovicemi. Z prvního místa nakonec postoupilo chotěbořské céčko, to získalo 59 bodů. Druhý Keřkov si zajistil postup až v závěrečném kole, kdy na svém hřišti porazil Novou Ves u Světlé divokým výsledkem 4:3.

„My jsme třikrát za sebou skončili na druhém místě, ale o soutěž výš šel pouze jeden tým. Letos jsme opět druzí, a jsme rádi, že postupují dva. Dorostli nám mladí kluci, máme široký kádr, proto jsme za postup moc rádi. Je podle mě jednodušší okresní přebor udržet, než do něj postoupit," řekl zkušený keřkovský hráč Milan Zvolánek. Naopak o sestup si to rozdaly rezervní týmy Pohledu, Věžnice a Leštiny. Černý Petr nakonec zbyl na Pohled B, který při kolizi s A-týmem dvakrát k zápasům na jaře nemohl ani odjet, doplatil tak na malý počet hráčů.

„Bohužel jsme měli málo lidí, nebyl spoleh na hráče. Nemyslím si, že o sestupu rozhodly dva zápasy, ke kterým jsme neodjeli, protože to byla utkání s Chotěboř C a Novou Vsí a tam jsme s body nepočítali. Rozhodly tři zápasy s Leštinou B, Havlíčkovou Borovou B a Dolním Městem, které jsme si prohráli sami. Dále jsme doplatili na špatnou produktivitu, protože šancí jsme si v každém zápase vypracovali několik," řekl trenér pohledského béčka Lukáš Šikner.

Třetí třídu si od nové sezony zahraje Víska, která vyhrála áčkovou skupinu IV. třídy. Ze druhé skupiny si druhou nejvyšší okresní soutěž zahrají Kouty. Ty o jeden bod předčily céčko brodského Slovanu, které ve dvaceti zápasech nastřílelo neuvěřitelných 157 gólů, ale ani to mu k postupu nestačilo.