V sobotu se ve fotbalové IV. třídě sehraje utkání sezony. Druhá Chotěboř C přivítá na vlastním hřišti první Českou Bělou a je opravdu o co hrát.

Vedoucí celek tabulky sice má v tabulce tříbodový náskok, ale chotěbořské céčko má zápas k dobru. Oba týmy se na zápas velice těší. Na podzim byl úspěšný lídr tabulky, který v domácím prostředí svého soka nešetřil a porazil ho vysoko 4:1. „Udělali jsme spoustu chyb v zadních řadách a soupeř nás potrestal. Máme jim co vracet," vzpomíná na zápas chotěbořský trenér Karel Mrtka.

V posledním zápase navíc chotěbořští fotbalisté prohráli v Malči 3:1. „Abychom se vrátili o postup, tak v první řadě si musíme napravit reputaci z Malče a doma vyhrát," uvědomuje si Mrtka a dodává: „Budeme určitě hrát útočně a chceme využít našeho širokého hřiště."

Fotbalistům České Bělé nevyšel vstup do jarních bojů, když doma nečekaně prohráli s Vískou. Potom následovala utrápená výhra v Rozsochatci 1:0 a v posledním domácím zápase porazili jasně Velkou Losenici 4:0.

„První dva zápasy nám vůbec nevyšly, ale proti Losenici aspoň v prvních dvaceti minutách jsme hráli dobrý fotbal," vrátil se k zápasům trenér České Bělé Petr Veselka. Dnešní zápas slibuje dobrý fotbal, protože ani jeden ze soupeřů nemá důvod k bránění. „My určitě žádný beton nepřijedeme hrát, to je fotbalová sebevražda. Na zápas se těšíme, chceme uspět, protože nás přijede hodně lidí povzbudit. Myslím, že se bude hrát pěkný fotbal a lepší ať bere body," dodal Veselka.