Překvapivý kousek se podařil fotbalistům Chotěboře, kteří jako první porazili žďárský Herálec. Tři body si přivezla Světlá ze Žirovnice a roli favorita naplnil Ždírec na hřišti Sapeli Polná. Naopak plně domácího prostředí nevyužila Přibyslav, ta s Moravskými Budějovicemi pouze remizovala.

V Chotěboři sice diváci pěkný fotbal neviděli, ale radost měli ze 20. minuty, kdy Martin Somerauer proměnil pokutový kop, což nakonec znamenalo skalp lídra tabulky. „Dokázali jsme eliminovat soupeřův rychlý přechod do útoku. Pro nás byl důležitý gól a další šance jsme ještě neproměnili. Byl to boj od vápna k vápnu, napadali jsme soupeře od zadu. Zápas jsme odehráli na úkor krásy, my potřebujeme body," měl jasno po zápase šéf chotěbořské lavičky Josef Soural.

Světlá po domácí remíze s Moravskými Budějovicemi zajížděla na půdu Žirovnice. Svěřenci Miloslava Kafky byli po celý zápas lepším týmem, ale při jejich šancích se vyznamenával žirovnický gólman Dvořák. Až přišla 73. minuta a centr Křikavy zúročil Vojtěch Čuřík. Potom sice domácí ožili, zejména díky střídajícímu Pokornému, ale ten svoje dvě šance neproměnil. „Mužstvo zahrálo dobře jako celek, tak nebudu vyzdvihovat jednotlivce. Ovšem chtěl bych vyzdvihnout výkon rozhodčího Kučeríka. Na hřišti byl pan rozhodčí s velkým P. Byla to instruktáž pro další rozhodčí, jak se má pískat. Jinak v zápase jsme si vypracovali hodně šancí, které jsme neproměnili, a mohlo nás to mrzet," vyjádřil se Kafka.

Na čtyři body na vedoucí Herálec se dostal ždírecký Tatran po výhře 2:0 nad Sapeli Polná. Ždírec od prvních minut dobře kombinoval, ale gól ne a ne příjít. Vše zlomil až po přestávce Mrázek a v závěru pečetil výhru dobře hrající Novotný.

„Naše vítězství je zasloužené, byli jsme lepší a fotbalovější. Mrzí mě, že jsme soupeři v prvním poločase nabídli dvě situace ke skórování, zápas jsme si tímto mohli zkomplikovat. Nám se dařily centry do vápna, ale branka padla až po přestávce. Body nám v závěru potvrdil Novotný. Kluci zápas odmakali," pochvaloval si ždírecký trenér Miroslav Plíšek.