O její drtivé porážce rozhodl už první poločas.

CHOTĚBOŘ – ŽDÍREC N. D. 7:1

Úvodní desetiminutovka nenaznačovala, že by se měl v zápase zrodit debakl. Oba týmy začaly opatrně, ke střele se dostávaly jen těžko. V první velké šanci se zjevil ve 13. minutě M. Odvářka, ale vysoko přestřelil. Svým zaběhnutím za ždírecké stopery však dal návod svým spoluhráčům, jak přelstít defenzivu hostí. O dvě minuty později sice hlavička Moravce mířila mimo tři tyče, ale Kysilko si ji srazil do sítě – 1:0. Klíčový okamžik přišel ve 23. minutě, když Votava uviděl za „řepkovský blikanec" červenou kartu. Opaření hosté druhou polovinu prvního poločasu nezvládli a inkasovali čtyřikrát.

„Zase přijde zkrat, a pak na něj draze zaplatíme. Dostali jsme smolný gól, ale v tu dobu to bylo ještě hratelné. Červená karta zápas jasně rozhodla," zlobil se ždírecký kouč Miroslav Plíšek.

Podobně to viděl i chotěbořský kouč Jiří Turek. „Sám jsem klukům v kabině říkal, jak jeden hráč může negativně ovlivnit celý zápas. Čekal jsem, že když se soupeř sám zbytečně oslabil, nemůže zápas zvládnout.

Dekora inkasovala v rozmezí deseti minut čtyřikrát. Ve 31. minutě prostřelil Rezničenka nejlepší hráč zápasu Dvořák, potom proměnil penaltu po faulu na Dvořáka Kaplan a oba se díky svému důrazu prosadili do poločasu ještě jednou.

„Totálně nám selhal střed obrany, to byl průchoďák," nechápal totální kolaps defenzivy Plíšek.

Také po změně stran přišel rychlý gól. Už po pěti minutách se z voleje krásně k tyči trefil chotěbořský kapitán Somerauer. První střelu na branku domácích vyslala Dekora až v 53. minutě, ale trestný kop Kysilka nebezpečný nebyl. V 69. minutě se pokoušel Rezničenka lobovat M. Odvářka, ale spolu s ním přehodil i branku. Jednu z mála povedených akcí předvedli vzápětí hosté. Hanousek byl sražen ve velkém čtverci střídajícím M. Čapkem a sám se úspěšně zhostil její exekuce. Skóre uzavřel tři minuty před koncem svým prvním gólem za A tým Tůma, když dorazil do sítě do tyče Rezničenkem vyraženou hlavičku Somerauera. Debakl byl na světě.

„Pokud se budeme dopouštět takových nedisciplinovaností, tak nemůžeme uspět (už v minulém kole byl vyloučen Petr Čalkovský – pozn. autora). Soupeř hrál dobře, dokázal trestat naše chyby," dodal k nepovedenému zápasu Plíšek.

„Nečekal jsem, že vyhrajeme takhle snadno a vysoko. Klukům ale stále opakuju, že musí být nohama na zemi. Sezonu jsme skvěle rozjeli, ale ty nejtěžší zápasy teprve přijdou. Musíme si uvědomit, že jsme hráli třikrát doma, venku to bude o něčem jiném," varuje před velkou eufórií Turek.

Góly: 15. Moravec, 31. a 41. Dvořák, 34. a 37. Kaplan (první z PK), 50. Somerauer, 88. Tůma – 70. Hanousek (PK). Rozhodčí: Čamra, ŽK: 1:2, ČK 0:1 (23. Votava). Diváci: 720. Poločas: 5:0. Chotěboř: Vykoukal – Čáp, Vítek, Hromádka, R. Odvářka – Běloušek (59. Tůma), L. Dvořák (66. M. Čapek), Somerauer, Moravec (53. Jiří Hlaváček) – M. Odvářka, Kaplan. Ždírec n. D.: Rezničenko – Votava, Kysilko, Takács, Máša – Jiří Matějka (46. Havlíček), Novotný, Plíšek, Pátek – Hanousek, Kolouch. Nejlepší hráči: Dvořák, Somerauer, Vítek.