Fotbalisté Chotěboře vlétli po návratu do krajského přeboru jako uragán. Nováček soutěže vyhrál úvodní čtyři zápasy a začalo se o něm hovořit jako o černém koni. Pak sice přišel útlum, ale i přesto se dá hovořit o úspěchu. Ví to i středopolař Martin Somerauer. Čtyřiadvacetiletý odchovanec patřil v průběhu podzimu k nejlepším na hřišti.

Splnil krajský přebor vaše očekávání?
Nikdo z nás nevěděl, do čeho jdeme. Naštěstí nám vyšel začátek soutěže, a uklidnili jsme se. Došlo nám, že může každý porazit každého. Jsou tady dva adepti na postup, pak už je to hodně vyrovnané.

Z pozice defenzivního středopolaře jste dal čtyři góly, takže s vašimi výkony bude asi spokojenost…
Ze začátku ano, dobře jsme potrénovali. Jenomže v průběhu podzimu jsem začal pracovat, tréninků jsem tím pádem tolik nestíhal a forma šla logicky dolů.

Také výsledky týmu byly horší…
U nás je to hodně svázané studiem a prací. V minulé sezoně většina kluků ještě chodila na střední školu, teď najednou v říjnu začaly vysoké, k tomu dojíždění, takže nás na tréninku bylo méně a méně. Prostě to bylo znát.

Dřív jste hrával v obraně. Jak vám vyhovuje post defenzivního záložníka?
Myslím, že nám všem herní styl sedl. Vedle mě se skvěle zapracoval dorostenec Luboš Dvořák, před námi jsou šikovní útočníci Odvářka s Kaplanem. Spolupráce nám zatím klape.

Na který zápas podzimu nejraději vzpomínáte?
Jednoznačně na derby se Ždírcem, kterému jsme dali sedm gólů. Ten zápas nám všem vyšel, soupeře jsme zmáčkli a proměňovali šance.

Jste odchovancem, který v jiném klubu nehrál. Neměl jste ale v poslední době díky povedenému podzimu nabídky hrát výš?
Ozval se mi trenér Zeman z divizní Vrchoviny. Jak už jsem ale zmiňoval, začal jsem pracovat a myslím, že krajský přebor je vzhledem k aktuální vytíženosti můj strop, takže jsme to dál ani nerozváděli.

Jaké cíle si kladete pro jarní část sezony?
Hrát útočně, pro diváky a tak, aby nás to bavilo, protože o to na téhle úrovni jde přece nejvíc.