To se jim nakonec povedlo a skončili na desátém místě se ziskem 29 bodů.

„Sezonu beru pozitivně hlavně z hlediska záchrany. Jinak ty naše výkony byly jak na houpačce. Jednou na hoře, jednou dole," uvědomil si trenér Roman Brukner, kterému chyběli od druhého kola dva hráči základní sestavy.

„Přišli jsme o Havlíčka s Provazníkem, kteří šli na operace s kolenem. Navíc Ždírec, se kterým máme farmu, měl problémy se záchranou, tak nám nemohl hráčsky pomáhat," potvrdil Brukner.

Od celého týmu však nebyla hra ani ideální. „Naše předvedená hra nebyla taková na jakou má náš tým," uznal borovský kouč.

Navíc jeho celek se stal nejhůře střílejícím celkem v I. A třídě. Trefil se pouze jedenatřicetkrát, což je z dvaceti šesti zápasů hodně málo.

„Je pravda, že jsme neproměňovali šance a hrozně lehko jsme inkasovali. To se nám v minulých sezonách tak často nestávalo," souhlasil Brukner.

„V zápase jsme měli třeba dvě tutovky, které jsme nedali, a soupeř nás pak uzemnil gólem a už jsme kolikrát nedokázali zareagovat," dodal.

Za celou kapitolu uplynulé sezony byl podle trenéra Romana Bruknera nejhorším zápasem ten úplně poslední.

„Se Speřicemi jsme dostali 5:0. Naopak nejlepším zápasem? Teda teď si nemůžu vzpomenout. Ovšem určitě to byly první dva na podzim," řekl borovský lodivod. Tehdy Borová porazila shodně 1:0 Kamenici nad Lipou a Bedřichov. „Asi bych našel ještě jiné, ale opravdu si je teď nevybavím," dodal Brukner.

Teď může celý klub odpočívat a nabrat nové síly. „Přestávka ale moc dlouhá nebude maximálně dva týdny, to asi ani ne. Takže na přípravu moc času nezbývá. Ale jsem docela rád, že se začíná dřív. Aspoň se nebude hrát v zimě," řekl Brukner, který přes přestávku by rád hlavně udržel stávající tým a přivedl nějakou tu posilu.

„Doufám, že se nám vrátí uzdravený Provazník. Navíc jsme zkoušeli Marka Pechu z Vepřové a chtěli bychom si ho u nás nechat," předeslal Brukner.

„Navíc už se může jen přestupovat a ne hostovat. Tak uvidíme, jak bude vypadat hráčský trh. Máme naše dva hráče ve Ždírci nad Doubravou a uvidíme co Patrik Kučera, který tam jezdil. Ale nechceme hráčům bránit hrát vyšší soutěž," doplnil.