Po rezignaci předsedy Ondřeje Pavlase v důsledku událostí na prosincovém městském zastupitelstvu, které pokrátilo dříve přislíbenou dotaci, se Slovanu ujme Oldřich Mazánek. Bývalý šéf ČD Cargo se tak po letech vrací do klubu, který v minulosti vedl. Dalšími členy nově zvolené rady jsou Martin Křišťál, Tomáš Tůma, Radek Kolář, Roman Zeman, Lukáš Koblížek a Josef Fikar.

„Chtěl bych nejdříve poděkovat Ondřeji Pavlasovi za odvedenou práci pro brodský fotbal a věřím, že i nadále bude klubu pomáhat," řekl na úvod nový předseda.

Jaké pocity zažíval během valné hromady odstupující Ondřej Pavlas?

„Zatím nevím, jak vše bude, ale nějakou myšlenku mám, že bych zůstal u malých dětí. Nejsem určitě zahořklý, zůstávám v klubu jako trenér. Jsem samozřejmě rád, že fotbal bude v Havlíčkově Brodě pokračovat. My jsme si ani nemysleli, že by skončil, jen jsme doufali, že se město k tomu postaví trošku jinak, že to nenechá dojít do tohoto stádia. Potom nás politici překvapili, ale jednou jsme něco podepsali, tak jsme to splnili. To, že nakonec nechtělo jednat se stávajícími lidmi, ale jednalo s novými lidmi, je pro nás asi nevýznamné," řekl Pavlas.

Staronový předseda Oldřich Mazánek neměl jednoduché rozhodování, zda tuto funkci vzít.

„Byl jsem osmého ledna pozván bývalými kolegy z výboru na schůzku, na kterou jsem přijel a byl jsem na ní převážně zahlcen problémy, o kterých jsem už věděl z denního tisku. Potom jsem si vzal deset dní na rozmyšlenou s tím, že oslovím i zastupitele města a sponzory, jaký mají názor na fotbal a jestli je vůbec šance ho v Havlíčkově Brodě zachránit. To, že by zde skončil, jsem si nedovedl představit. V potaz jsem vzal i dvě stovky dětí, které za klub hrají, a touha rodičů fotbalu pomoci," řekl Mazánek, který už v klubu před lety působil, jak v roli trenéra, tak v roli předsedy.

Co bude jeho prioritou v nadcházejících dnech a týdnech?

„Zejména chceme uklidnit situaci uvnitř klubu, aby rodiče dětí věděli, že nám o ně jde a chceme se jim věnovat. Následně bych strašně rád uklidnil situaci vůči městskému úřadu, aby nás viděl jako partnera, který s ním bude projednávat různé věci. V neposlední řadě musíme uklidnit situaci vůči sponzorům, bez jejichž podpory by se fotbal hrát nedal a chceme udržet A-tým v divizi, protože podle něj se hodnotí celý klub," dodal Mazánek.