Sice neměl ideální start, ale letos se ocitl v závažnější situaci. Dva získané body a předposlední místo v tabulce není radostné.

Loňskou spanilou podzimní jízdu nastartoval tým trenéra Richarda Zemana právě ve třetím kole se Slavojem Polná, na půdě soupeře vyhrál brankou z poslední minuty 2:1. Tentokrát stejným výsledkem padl doma. Dlouho odolával, ale dva góly během osmi minut rozhodly o vítězi.

Polenská motivace proti Slovanu

„Loni jsme vstupovali do nové soutěže s obměněným kádrem, futsalisté (Mareš, Slováček, Koudelka) nastoupili také až do zápasu v Polné.

Pak se z toho zrodila skvělá šňůra, ale zázraky se nedějí a já to moc neočekával. Slavoj jsme loni dvakrát porazili, takže měl hned o motivaci postaráno. V týmu má pět třetiligových fotbalistů, nechtěl se shodit. Soupeř byl ve všech ohledech lepší, to si musíme přiznat," uvedl Zeman.

Ten viděl větší šanci na vítězství v předchozích dvou zápasech.

„Šumperk byl určitě hratelnější, tam byla chyba, že jsme nevyhráli. V Přerově jsme hráli velmi dobře, bohužel mladý nezkušený tým nedokázal strhnout výhru na svou stranu. Samozřejmě jsme chtěli vytěžit ze dvou domácích zápasů více než bod, ale to je realita. Čekal jsem problémy a moje obavy se bohužel naplnily," pokračuje Zeman.

Havlíčkův Brod nyní jede na hřiště do Rosic, čeká ho další těžký soupeř. „Možná se mladým klukům bude hrát lépe venku. Pokusíme se překvapit a bodově se chytit. Bodově, protože ve dvou zápasech kluci podali dobrý výkon. Nemám jim ani co vytknout proti Polné, ale body chybí."

Zeman vidí cestu za lepšími výsledky v pozitivní motivaci. „Pořád je začátek soutěže. Jenže bez výsledků by mohla na tým padnout psychická deka. Z toho mám největší obavy, protože věřím, že za pár zápasů si budou počínat lépe před oběma šestnáctkami. Chyby z úvodu soutěže odstraní. V jejich projevu však musí být pořád bojovnost a nasazení, ztráta by se jen těžko doháněla."

Start do sezony
2014/2015
Otrokovice 2:2, Vrchovina 0:2, Slavoj Polná 2:1
2015/2016
Šumperk 1:1, Přerov 0:0, Slavoj Polná 1:2.