Vedoucí celek soutěže ve 24. kole porazil na svém hřišti Čáslavice-Sádek a pět kol před koncem definitivně stvrdil své prvenství, kterého by se dočkal i v případě prohry, neboť do té doby druhý FC Náměšť-Vícenice nezvítězil, čímž se připravil i o teoretickou možnost vedoucí celek v závěru soutěže sesadit.

Zeman: Rozhodl náskok z podzimu

Slovan se do divize vrací po šesti letech, tehdy ve čtvrté nejvyšší soutěži vydržel jedinou sezonu a opět sestoupil zpět do krajského přeboru.

„Od začátku ročníku jsme měli jasný cíl a šli za ním. Podařilo se nám ho splnit především díky náskoku z podzimní části," řekl trenér Havlíčkova Brodu Richard Zeman.

Titul měsíc před koncem

Postup Slovanu navíc přepsal historii. Ještě nikdy se v krajském přeboru nestalo, aby tým slavil vítězství v soutěži téměř měsíc před jejím koncem. Zeman jako trenér dovedl k triumfu už třetí celek, což se ještě nikomu nepovedlo. V roce 2008 nejprve Ždírec nad Doubravou a o dva roky později Vrchovinu. „Oslavy si samozřejmě naplno užijeme," podotkl úspěšný kouč.

V závěru krajského přeboru se tak bude hrát už pouze o záchranu. Poslední sestupové místo patří Pacovu, v případě pádu některého týmu z Vysočiny z divize D by musel o soutěž níž také předposlední FC Čáslavice-Sádek.