Pohledští fotbalisté si na loňského účastníka krajského přeboru vyšlápli a vyprovodili ho výsledkem 4:1.

I. A TŘÍDA
POHLED – HERÁLEC HB 4:1
Hosté přijeli do Pohledu bez svého trenéra Petra Kuchty, který si plnil povinnosti s jihlavským dorostem na zápase v Kroměříži.
V prvním poločase to byla jednostranná záležitost domácích fotbalistů. Gólu se diváci dočkali ve 23. minutě, kdy si Janďourek naběhl na Zychův centr a hlavou poslal Pohled do vedení. O dvanáct minut později našel špílmachr Slanař přihrávkou Šnobla, a ten heráleckého gólmana Koubka překonal podruhé. Potom došlo ke spornému momentu, když se hostům podařilo snížit, ale gól jim pro údajné ofsajdové postavení nebyl uznán.

„Nebudu to hodnotit, protože jsem to z lavičky dobře neviděl, ale po zápase i domácí přiznali, že se o ofsajd nejednalo. Na to se vymlouvat nebudeme, protože to nic nemění na tom, že hrajeme bídu," okomentoval sporný moment herálecký vedoucí mužstva Miroslav Bárta. Zanedlouho přišel trest v podobě třetího pohledského gólu, který vsítil Doležal.

„Tento gól byl asi zlomový a rozhodl utkání. Nevím, jak by se zápas vyvíjel, kdyby byl Herálci gól uznaný a tento bychom nedali," přiznal pohledský předseda Petr Sobotka. V závěru diváci viděli ještě dva pokutové kopy. Nejdříve na 4:0 zvyšoval Moučka a v poslední minutě dal konečnou podobu výsledku Petr Vašák. Pře dvěma lety hrál Herálec páté místo v nejvyšší krajské soutěži, nyní se mu herně nedaří a v Pohledu nastoupila většina hráčů, kteří hráli IV. a III. třídu za herálecké béčko.

„Z toho, co jsme kopali před dvěma lety, tak v týmu zbylo jen torzo hráčů. Navíc na marodce je V. Vašák, Stojan, Pátek, Ganobjak a Klement. Prostě skončila jedna velká pohádka," smutnil Bárta. Přesto věří, že se tým dá přes zimu dohromady a na jaře bude hrát Herálec důstojnější roli. „Hrál se podle mě pěkný fotbal, který se musel lidem líbit. Když jsme kompletní, tak dokážeme potrápit kohokoliv," dodal Sobotka.