Oběma týmům už o nic nejde, domácí jsou s dvaatřiceti body na pátém místě a jejich soupeř je o příčku před nimi a má o šest bodů více. Přesto jsou to derby, která bývají vyhrocená a napínavá. „Můj celoživotní názor je, že derby se nemají prohrávat, ať je postavena v tabulce jakékoliv," říká na úvod chotěbořský trenér Jiří Turek.

Derby slibuje ofenzivní fotbal

Ten řeší příjemné starosti ohledně hráčského kádru. „Uzdravili se nám dva hráči a budeme zcela kompletní," mne si ruce Turek. Domácí na brodský Slovan nevymýšlejí nic zvláštního.
„Budeme hrát svoji hru. Chceme být hodně aktivní dopředu a samozřejmě vycházet z kvalitní defenzivní činnosti. Musíme si dát pozor na Provazníka, který v Chotěboři s fotbalem začínal, a má tak o motivaci postaráno a na mladého Berkyho," dodal šef chotěbořské lavičky.

V brodském táboře panuje spokojenost s výsledky, ale méně už s předváděnou hrou. Domácí zápasy s Čáslavicemi a Žirovnicí moc diváky nepotěšily, o něco lépe si už vedli proti Pacovu.
„V tomto zápase už nikomu o nic nejde, ale je to derby, a to mívá svá specifika. Chceme vyhrát, předvést kvalitní fotbal a poděkovat tak všem fanouškům," má jasno asistent trenéra Karel Pazderka. V posledním zápase musel pro zranění střídat univerzál Ondřej Berky.

„Ondra je v pořádku, do utkání určitě nastoupí," vyjádřil se Pazderka a dodal: „Na pátečním tréninku se na Chotěboř dobře připravíme. Mají mladý tým, který se nebojí hrát útočně,  a na to si musíme dát pozor."