Tři body získal i její hlavní konkurent z Dobronína, který ve šlágru kola dvěma zásahy kanonýra Tomáše Sedláčka zdolal Luka nad Jihlavou.

Ledečtí fotbalisté měli v Pelhřimově celý zápas jasně pod kontrolou. Do vedení se dostali už v páté minutě, kdy se trefil Jakub Gramer krásně do levé šibenice. Druhý uklidňující gól přišel po přestávce, to se obloučkem přes gólmana prosadil Bláha. „Dali jsme pěkný gól na začátku utkání, který nás uklidnil. Potom se do konce zápasu hra vyrovnala, ale soupeře jsme pustili jenom do pološancí. Druhá půle už byla v naší režii a výsledek jsme si pohlídali," řekl ledečský trenér Martin Turek.

Nic se nezměnilo ani na spodku tabulky. Na body kromě zmiňovaného Pelhřimova B nedosáhly Habry v Bedřichově (4:2), Věžnice doma padla v derby s Polnou B. „Další existenční zápas jsme nezvládli. Soupeř to hrál přes Gondeka, který se postaral o první gól. Máme i smůlu, protože jsme si vytvořili dostatek brankových příležitostí, ale neproměníme je. Na hráčích je vidět, že na nich leží deka. Řešíme koncovku hrozně zbrkle," řekl věžnický předseda Bohuslav Chalupník. Nejblíže k bodovému zisku měl Pohled, který smolně prohrál ve Speřicích divokým výsledkem 4:3. Ač už prohrával 3:1, tak dokázal na začátku druhého poločasu vyrovnat, ale sedm minut před koncem rozhodl po individuální akci speřický Štěpánek. „Byl to pro nás smolný zápas, ale kluci si za výkon zaslouží pochvalu," řekl předseda Pohledu Petr Sobotka.