Výhodou pro ně bylo to, že vše měli ve svých rukách a v případě bodového zisku v Dobroníně by se nemuseli ohlížet na výsledky ostatních soupeřů. A to se jim také nakonec povedlo. Vyhráli totiž 1:4.

Trenér Jan Lebruška před utkáním s úsměvem na rtech sliboval, že jeho svěřenci pojedou k nedělnímu utkání s čistou hlavou, protože se v Ledči v sobotu konaly slavnosti. „Jeli jsme tam s čistou hlavou a bylo to fakt dobré," uznal po utkání spokojený kouč.

Jeho svěřenci zvládli rozhodující duel na výbornou. „Byl to opravdu celkově dobrý zápas, jsem spokojený a musím hráčům poděkovat za jarní výkony," potvrdil Lebruška, který si stejně jako hráči oddechl, že je sezona za ním.

„Bylo to hodně náročné, hlavně psychicky. Na klucích bylo vidět, že nechtějí spadnout," dodal. Ovšem za tyto problémy si mohli nepovedeným podzimem. V něm nasbírali pouhých 11 bodů, a to je oproti jarním 21 opravdu málo. „Musíme začínat sezonu hned od prvního kola a ne až od patnáctého," prozradil příčiny dramatického závěru Lebruška.

Ledeč totiž zabrala až na jaře a ke zlepšeným výkonům ji odrazila úvodní remíza se Světlou. „Tam jsme se nastartovali a hráči dokázali nejen sobě, že fotbal hrát umí a že mohou hrát s každým," souhlasil ledečský lodivod.

Ten také zároveň přemýšlel o tom, proč se podzim tak „odflákl". „Nevím. Nedařilo se nám a ani našemu brankáři, který tak po třech kolech skončil. Prohráli jsme vždy o jeden gól, nebo ztratili třeba i bod. Samozřejmě nechci svalovat vinu jen na něj," odvětil.

Ledeč se tak musí z chyb poučit a do nové sezony půjde opět od nuly a zřejmě i posílená. Ovšem vedení klubu zatím novinky tají. „Nechci o tom zatím moc mluvit. Posílit bychom chtěli," mlžil Lebruška, podle kterého má Kovofiniš už i nějaké posily vyhlídnuté a jedná s nimi.