Na neutrální prostředí měli před utkáním oba trenéři trochu rozdílné názory.

„To, jestli to je výhoda nebo nevýhoda, ukáže až výsledek zápasu," řekl lišácky trenér Leštiny František Polák. To hostující kouč Petr Uhlíř měl jasno: „Pro nás to je určitě výhoda, protože v Leštině se hraje špatně."

Začátek utkání byl oboustranně hodně opatrný a nikdo nechtěl udělat první chybu. Tu udělali první hráči Tisu, ale Sobek na Havla nevyzrál. O chvíli později se na druhé straně mohl prosadit Krajíček, ale jeho hlavička se mezi tři tyče nevešla. Do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

„V prvním poločase se nám hra nedařila a Tis byl kombinačně na tom lépe," přiznal Polák. Prvního gólu se diváci dočkali hned po přestávce. To se po přihrávce Sobka prosadil Mišovic.

„Tento gól nám hodně pomohl k vítězství," byl si vědom leštinský šéf lavičky. V 66. minutě mohl vyrovnat Sojka, ale míč netrefil po centru na malém vápně.

„Když se za zápas netrefíme ani jednou mezi tři tyče, tak nemůžeme vyhrát," měl jasno hostující trenér Petr Uhlíř. V 74. minutě přišel pro lídra tabulky uklidňující druhý gól. Po pěkné kombinační akci se míč dostal k Sobkovi, který naservíroval Piskačovi, a pro něj nebyl problém skórovat.  „Náš výkon byl oproti přípravným zápasům daleko lepší, ale chtěli jsme vyhrát. Leština má tři body zcela zaslouženě," zhodnotil zápas Petr Uhlíř.

Spokojenost s body byla samozřejmě na straně Leštiny. „První poločas byl vyrovnaný. Po přestávce jsme se lépe pohybovali a naše vítězství mohlo být výraznější, ale to by bylo pro Tis až příliš kruté," dodal Polák.