To se jim nakonec nepovedlo a na své konto si připsali třetí porážku v řadě. Vyhrocený závěr nezvládl domácí trenér Neděla. „Vyhecovaný konec utkání byl nechutný. V poslední minutě nervózní domácí trenér Neděla (mimo vymezeného prostoru střídaček – pozn. autora) srazil Kubáta při autovém vhazování. Na to zareagoval stejným způsobem hostující trenér Ján Bdžoch a byl nucen bránit svého hráče. Po tomto incidentu rozhodčí utkání vzápětí ukončil," řekl asistent trenéra Jan Tuhý.

MSDL – 4. KOLO

VYŠKOV – H. BROD 3:1

Slovan odjel k zápasu bez zraněných K. Svobody, Vendla a Prchala. Naopak je posílili očkaři Jaromír Kubát a Matěj Vopršal. Samotný zápas začal ve velkém tempu, ale s množstvím nepřesností na obou stranách. Domácí zvolili „Hnátkovu" taktiku, sklepávání míčů a nakopávané míče na urostlé útočníky. V 9. minutě individuálně prošel přes půl hřiště vyškovský Holásek, kterému se povedlo Pazderku prostřelit – 1:0.

Dvacet minut trvalo hostům, než se z inkasované branky probrali. Do velkých šancí se dostali Henek s Vopršalem, ale ani jednou neuspěli a dva penaltové zákroky rozhodčí Julínek se svými kolegy přehlédl. Po půl hodině hry se hosté dočkali. Do šance se propracoval Vopršal, a tentokrát na Vránu vyzrál – 1:1.

O chvíli později poslal Vopršal svůj tým do vedení, ale gól mu nebyl pro ofsajd Bednaříka uznán. Sedm minut před poločasem udeřilo podruhé na druhé straně. Hladilův trestný kop Pazderka neudržel a Holásek snadno poslal Vyškov opět do vedení.

Po přestávce nejdříve minul Kubát centr Tuhého a následně se musel dvakrát vyznamenat Pazderka. O vyrovnání se pokoušel Polívka, jeho střela cíl nenašla.

V 71. minutě přišlo rozhodnutí celého zápasu. Domácí pěkným signálem z rohového kopu zaskočili brodskou obranu a Praks poslal svůj tým do dvougólového vedení. Potom se na hřišti červenalo, když autor dvou gólů domácích Holásek sestřelil Tuhého.

„Další zbytečná ztráta bodů s hratelným soupeřem. Tentokráte nás srazily individuální chyby a také nezkušenost. Stále nám chybí větší důraz, orientace v soubojích a koncentrace po celou dobu zápasu.  Herní projev nebyl špatný a v mužstvu byla citelně znát přítomnost dobře hrajících Kubáta a Vopršala," zhodnotil zápas brodský trenér Ján Bdžoch.

Góly: Holásek 2, Praks – Vopršal. Rozhodčí: Julínek. ŽK: 2:0. ČK: 1:0 (76. Holásek). Diváci: 35. Poločas: 2:1. H. Brod: Pazderka – Šotola, J. Kubát, Bednařík, Franc – M. Svoboda (80. Hekerle), Henek (46. Pleva), A. Polívka, Štědrý (59. Horák) – Tuhý (80. Horn), Vopršal.