Vedoucí postavení v tabulce okresního přeboru potvrdili na svém hřišti fotbalisté Leštiny, kteří porazili souseda z Golčova Jeníkova.
Domácí fotbalisté sice vedli gólem z penalty, ale Golčův Jeníkov zápas otočil. Potom vyrovnal Mišovic, který proměnil svoji druhou penaltu. „Obě penalty byly jasné a vypramenily z našeho tlaku,“ měl jasno domácí trenér Miroslav Forejt. Když už si všichni mysleli, že si soupeři body rozdělí, přišla 91. minuta. Domácí zahrávali roh a Miroslav Forejt ml. byl v té době na pravém místě.  „Bylo to šťastné vítězství, ale myslím zasloužené. Těžcí soupeři nás teprve čakají a všichni vědí, že máme mladé mužstvo, kterému chybí zkušenosti,“ dodal leštinský lodivod.

V neděli čeká na svěřence Miroslava Forejta zápas v Jeřišně, které hraje o záchranu v soutěži. „Měli bychom vyhrát, ale víte, jak to s takovými zápasy bývá. Nesmíme nic podcenit. Nejistý je start zraněného kapitána Tomáše Coufala, ale snad se dá do pořádku,“ říká Forejt.

Mírovka chce Leštinu prohánět

Do zpěvu příliš nebylo trenéru Mírovky Michalu Markovi, který musel skousnout ztrátu dvou bodů ze hřiště Ledče B, kde jeho družina remizovala 1:1. „Sedm bodů na prvního není moc, ale dvou bodů z Ledče je škoda. Musím však přiznat, že si domácí nezasloužili prohrát,“ uznal sportovně Marek. Ten byl na své svěřence naštvaný hlavně kvůli tomu, že domácí Ledeč hrála dvacet minut o deseti a byla stále vyrovnaným soupeřem. „Tohle si musíme důrazně vysvětlit. Nejde se spoléhat na to, že se soupeř porazí sám a my, že budeme hrát bez nasazení. Takto se o postup nehraje,“ zlobí se Marek a dodal: Musíme porazit předposlední Sobiňov, kterému máme z podzimu co vracet.“ Mírovka zápas nezvládla, když v Sobiňově prohrála 3:2 a měla vyloučeného gólmana Jana Beděru.

Na chvostu tabulky se pohybuje Přibyslav B a své postavení potvrdila v Rozsochatci, kde prohrála 2:1. Těžkou pozici budou mít přibyslavští hráči i zítra v Golčově Jeníkově. „Máme úzký kádr. V Rozsochatci jsme byli ve dvanácti lidech a dohrávali jsme vinou zranění v devíti lidech. Do Jeníkova nemohu počítat ani s dorostem, který hraje v Ledči. Když uhrajeme bod, tak bude zlatý,“ přeje si přibyslavský trenér Pavel Linhart.