Dlouhou dobu se zdálo, že o postupujícím je jasno, protože mladíci z Leštiny si v pohodě drželi sedmibodový náskok.

Jenže Mírovka zvládla oslavný zápas k 50 letům od založení Tělovýchovné jednoty Sokol proti Lipnici nad Sázavou, když vyhrála 2:1 a oslavu jim zpříjemnil i výsledek ždíreckého béčka, které porazilo lídra tabulky 1:0.

„Samozřejmě jsme rádi, že se nám výsledkově a v prvním poločase i herně zápas povedl. Na dálku jsme sledovali i zápas ve Ždírci, kde byl zápas sledovat Jan Šimon místo oslav. Teď musíme být na zemi a brzdit euforii, stále to nemáme ve vlastních rukách," říká trenér Mírovky Michal Marek a dodává: „Mrzí nás domácí remíza se Světlou B, kdy jsme dostali góla z půlky hřiště. Do konce jsou ještě tři kola, tak budeme bojovat." Ze situace nejsou vůbec nadšeni pochopitelně v Leštině.

„Zatím to ještě pro nás není tragédie, ale nadšeni z toho rozhodně nejsme. Ve Ždírci jsme hráli pouze poločas, potom jsme inkasovali branku a druhý poločas jsme se k ničemu nedostali. Chybí nám góly. Třeba Piskač jich dal na podzim šestnáct a na jaře pouze jeden. Uvidíme, ještě není konec, tak nemá cenu něco hodnotit," říká předseda leštinského fotbalu Pavel Fiala. Ten taky přiznal, že po druhém jarním kole skončil u týmu trenér Miroslav Forejt. „Skončil dle vlastního uvážení, ale jeho krok jsme doposud nepochopili," dodal Fiala. V následujícím kole zajíždí Mírovka do Rozsochatce, kde je podle trenéra Marka nečeká nic jednoduchého a vedoucí Leština hostí v derby Světlou B.

„No, Světlá má radost, že se nám nedaří a bude se chtít na nás vytáhnout," má jasno Fiala.