Prohra však pro domácí není žádná tragédie, neboť rovněž o titul usilující Chotěboř porazila 5:0 už jistě sestupující Čáslavice-Sádek a i v případě výhry Jemnicka, či remízy by se vzhledem k lepším vzájemným zápasům radovala ona, místo toho obsadila druhé místo. Prohra nemá fatální důsledky ani pro Humpolec. Ještě v polovině května lídr soutěže s náskokem čtyř bodů si v Jaroměřicích připsal čtvrtou porážku v řadě (2:4) a spokojit se musí se čtvrtým místem. Ani on by však v případě výhry na prvenství nedosáhl, neboť Ždírec se po svém vítězství nemusel ohlížet na žádné výsledky.

Ždírec vyhrál krajský přebor potřetí v řadě. Prvenství slavil i v letech 2003 a 2008. V prvním případě vydržel v divizi tři roky, v tom druhém pouze sezonu.

Jediným otazníkem, který bude vyřešen v neděli, tak zůstává jméno třetí sestupujícího. Třešť a Čáslavice-Sádek doprovodí do I. A třídy jeden z dvojice Luka, Okříšky. Těžší pozici mají Luka, která musí bezpodmínečně doma porazit Přibyslav. Okříškám k tomu, aby se nemusely ohlížet na výsledek tohoto zápasu, stačí jakýkoliv bodový zisk ve Světlé. Obě utkání začínají v 16.30.