Zajímavý vstup do mistrovských zápasů čeká v neděli od 16.30 světelské skláře, kteří doma přivítají rezervu brodského Slovanu.

Přestože obě města dělí jen několik kilometrů, na soutěžní úrovni se týmy potkají poprvé. Brodské béčko se totiž do nejvyšší krajské soutěže od svého založení prokousalo až nyní, Světlá tak častěji měřila síly s brodským A týmem.

„Pro naše hráče to tak může být poměrně velká neznámá, pro mě však ne," říká světelský trenér František Polák. Ten ještě nedávno působil jako asistent u divizního týmu Slovanu. Svého soupeře tak měl možnost několikrát vidět přímo v akci. „Sílu soupeře respektuji. Mají ve svém středu vynikající hráče. Kapitán Novotný nebo mladý obránce Svoboda či útočník Teplan jsou opravdu výborní," podotkl Polák. „Navíc trenér Bdžoch je skvělý motivátor, takže to budeme mít určitě velice těžké," zamyslel se staronový světelský kouč. Ten svého soupeře evidentně nepodceňuje, ale jeho nedělní cíl je i tak naprosto jasný. „Jasně, že chceme vyhrát," nenechává nikoho na pochybách Polák. Ten, jak sám říká, se v letní přípravě pokusil takřka kompletně překopat herní styl sklářů. „Změnili jsme rozestavení na 4-2-3-1 i obměnili některé hráčské posty," doplňuje zkušený trenér. Tomu budou v neděli chybět zřejmě jen Petřík s Muzikářem. Směrem dopředu tak bude soupeři hrozit známá dvojice Štros – Křikava, i když Polák připouští, že původně mělo být personální obsazení útočné vozby světelských přeji jen z poloviny jiné. „Pokud by byl fit, určitě by hrál vepředu Petřík. Ale snad se nám ho podaří nahradit," zadoufal Polák.