Los zrovna ani jednomu týmu nepřál, Habry zajížděly na pelhřimovské béčko a Havlíčkova Borová hostila loňského suveréna ze Speřic. Cíl před zápasem měl haberský trenér Jiří Černý jasný.

„Chceme hrát vzadu na nulu, vyrážet do brejků, který určitě přijde a nejlépe některý z nich proměnit," říkal před zápasem. Nakonec z toho byla na hřišti Pelhřimova smolná a nejtěsnější prohra 1:0.

„Brejkové situace přišly, ale Bělák ani Vlček je nedokázali proměnit," řekl Černý. Rozhodnutí přišlo v 69. minutě zápasu. Pelhřimovský Razim našel dlouhým pasem Starého, a ten překonal Krátkého. „Do této doby jsme hráli velice zodpovědně, ale bohužel jsme nepohlídali jeden nákop domácích, který nakonec rozhodl o výsledku," smutnil haberský kouč. Nyní na jeho svěřence čeká reparát v domácím prostředí, kde přivítají rezervu brodského Slovanu. „Víme, že nás nečeká nic lehkého. O kvalitě brodského béčka víme, ale Pohled ji dokázal potrápit a o to samé se pokusíme taky. Věřím, že dokážeme doma bodovat," dodal Černý.

Čtyřgólový Morava

Druhý nováček z Havlíčkovy Borové propadl na svém hřišti proti Speřicím, které mohly být v letošní sezoně v krajském přeboru, ale výhodu postupu odmítly. Kvalita Speřic se začala projevovat hned v prvním kole, když v Borové dokázaly vyhrát přesvědčivě 4:0. Borovští si hlavně nedokázali pohlídat útočníka Moravu, který se postaral o všechny góly a dokázal si je rozdělit rovnoměrně do obou poločasů.

První zápis do střelecké listiny provedl Morava v 19. minutě, kdy zakončoval kombinaci hostů a o šestnáct minut později nekompromisně trestal zaváhání domácího stopera Jaroslava Veselého.

„Chtěli jsme hrát jako v I. B třídě, ale propadli jsme v defenzivní činnosti. Navíc soupeř byl jako tým velice kvalitní," prozradil borovský šéf lavičky Roman Brukner.

Po přestávce se pokračovalo ve stejném duchu. Speřice si zkušeně hlídaly výsledek a Morava přidal další dva přesné zásahy. „Soupeř hrál perfektně organizovaně a do žádných velkých šancí nás nepustil. Náš špatný výkon jsme podtrhli Stejskalem, který neproměnil pokutový kop," nechápal Brukner.

V neděli zajíždí Havlíčkova Borová do Pelhřimova, kde se utká stejně jako Habry v prvním kole s tamní rezervou. „Abychom tam uspěli, tak nesmíme hrát naivně dozadu jako v prvním kole, kdy jsme soupeři odkrývali prostory," dodal havlíčkoborovský trenér.