Pro dva z nich skončila na výbornou, jeden bohužel odešel s prázdnou. A tím byla Věžnice.

Ta prohrála se ždíreckou rezervou 2:0. Premiérový zápas ukázal hlavní bolest týmu. Je to neproměňování šancí.

„Je to stejná bolest jako předtím. Jasným příkladem je, když jsme poslali penaltu do tyče," uznal předseda klubu Bohuslav Chalupník, kterému navíc chybělo šest hráčů ze základní sestavy.

„Hráli tři dorostenci a dva, kteří z nich teď vyšli. Ovšem musím uznat, že hra tak špatná nebyla," dodal.

Úvod se sice Věžnici nevydařil, ale Chalupník věří v lepší zítřky. „Až budeme kompletní a až se mladé pušky otrkají, tak věřím, že to bude lepší," potvrdil předseda klubu, který srovnal I. A a I. B třídu. „Úroveň fotbalu jde dolů. Soutěž, co teď hrajeme, je ve srovnání s dřívějším okresem. Ale je to dobou," řekl Chalupník.

S nižší úrovní fotbalu souhlasí i hrající trenér věžnického pokořitele Tomáš Máša. „Tenhle zápas nás moc neprověřil. Jim chybělo několik hráčů a jejich hra tomu odpovídala. Bylo to spíš na úrovni okresu."

Ovšem rezerva Tatranu Ždírec se stejně jako soupeř potýkala s menším počtem hráčů.

„Jsou teď dovolené, nějaká zranění, a jelikož hrálo i áčko, tak to bylo komplikované. Povolali jsme dorostence, ale musím říct, že se s tím popasovali dobře," řekl Máša, podle něj byl první poločas v jasné režii jeho svěřenců.

„V tom druhém jsme se spíše snažili náskok udržet a z brejku přidat pojistku. Měli jsme i štěstí, když soupeř nedal penaltu," doplnil.

Tři body však putují k Doubravě a to se počítá.

„Po psychický stránce nám to pomohlo. Uvidíme, co bude teď o víkendu doma," dodal Máša.

Habry, které spolu s Věžnicí sestoupily, si připsaly také úspěšný vstup do nové sezony. S přehledem si poradily s Horní Cerekví, která je také nováčkem soutěže. Brodský celek si odvezl vítězství 4:1.

„Jsou to pro nás důležité body. Doufám, že to klukům zvedne sebevědomí do dalších zápasů. Začátek totiž byl hodně nervózní, ale naštěstí jsme proměnili šance a po změně stran už to bylo klidnější," odvětil kouč Habrů Jiří Černý.

Ten má k dispozici hodně pozměněný kádr a tak bude chviličku trvat, než si vše sedne úplně.

„První zápas nám ukázal věci, které musíme zlepšit. Na začátku jsme byli hodně nepřesní, ale ve druhé půli, když jsme vedli, tak jsme už ukázali, jak bychom chtěli hrát. Vytvářeli jsme si šance, sice jsme ne všechny proměnili, ale náskok jsme navýšili," dodal haberský trenér.