Starší dorostenci hrají moravskoslezskou ligovou soutěž dorostu a o víkendu se radovali z úspěšné premiéry na stadioně Na Losích.

H. BROD – PROSTĚJOV 1:0

Ze silného loňského kádru Slovanu sice nikdo neodešel, přece tři opory družstva chyběly – nadějní borci Vopršal, Vařejka a Kubát, ty si nechal v áčku ambiciózní trenér Richard Zeman, který chce vyhrát krajský přebor,  tomuto cíli vše podřizuje a nelze se mu divit.

„ Neznáme sílu soupeře, ale věříme si a na hřišti odvedeme všechny síly," řekl před zahájením boje kapitán domácích Ondřej Štědrý. Evidentní nervozita přímo čišela z brodských hráčů i trenérů. Již v 10. minutě nabídl Slovan po minele v bránění čistou tutovku, když Šteigl se osamocen řítil na gólmana Chalupu. Při domácích však stáli všichni fotbaloví svatí, střela nešťastného Hanáka jenom olízla pravou tyč. Nikdo nechtěl první inkasovat, proto se hrálo většinou ve středu hřiště. Vzruch přinesla střela Horna, která si popovídala s břevnem, chlapcům z Losů naopak zamrazilo, když se Sečkář proháčkoval přes dva bránící hráče, jeho střelu však K. Svoboda na poslední chvíli zblokoval. V závěru poločasu se dvakrát vyznamenal strážce brodské svatyně Chalupa při nebezpečných střelách Zrníka a Sečkáře. Hanáci byli v prvním poločase důraznější a lepší v pohybu.

Střetnutí sice mnoho fotbalové krásy neukázalo, o to více se urputněji bojovalo. Po necelé hodince hry uhodilo z čistého nebe. Po zpočátku nevinné akci došlo náhle k zatmění ve vápně Hanáků, ve zmatku se nejlépe orientoval Henek a rozjásal spoluhráče 1:0. Inkasovaný gól však vybičoval soupeře k maximálnímu nasazení. Broďákům bylo pořádně „ouvej" z bouře v trestném území, Slovanu však neuhodilo. Naopak. V 65. minutě mohlo být rozhodnuto.
Technický Polívka si pohrál s obranou Hanáků, megašanci však nedokázal střelecky z malého vápna zakončit.

Od té chvíle prožívali Slovanisté až do konce střetnutí peklo. Moravané se do nich zakousli jako rozzuřený buldok, sevřeli je do kleští, na štěstí až do konce utkání nekousli, a domácí tak přežili klinickou smrt,.Jejich obětavost a bojovnost byla obdivuhodná, jak to slíbil  před zápasem jejich kapitán Štědrý. „Technicky vyspělý a zkušenější soupeř byl lepší, naši kluci si však nezdolnou vůlí a obětavostí vydřenou výhru uhájili.Smekám před kolektivním výkonem,k oporám patřili gólman Chalupa, obránce Horák a v poli Prchal," radoval se ještě rozechvělý vedoucí mužstva Jan Tuhý.

Gól: 51. Henek. Rozhodčí: Kůrka. ŽK: 0:1, Diváci 100. Poločas: 0:0 Havlíčkův Brod: Chalupa – Horák, K. Svoboda, Šotola, M.Svoboda  (48. Franc)- Henek, Prchal(76.Horn), Polívka, Štědrý, Hekerle – Tuhý (56. Pleva).