„Pět gólů se divákům muselo líbit," naznal po zápase okříšský trenér Gustav Cabúk. Jeho tým už jeden takový obrat předvedl ve druhém kole proti Moravským Budějovicím, které po poločase také vedly 2:1 a nakonec 3:2 prohrály.

„Velké zklamání, ale co se dá dělat. Minule jsme se Sapeli pár minut před koncem ztratili vedení a remizovali, teď nemáme ani ten bod," neskrýval zklamání hrající kouč Jaroměřic Milan Bednář.

Jeho svěřenci přitom začali na výbornou a zásluhou Hověze vedli po dvaceti minutách už 2:0. Domácí stačili do přestávky snížit z trestného kopu Bastlem.

„Vedli jsme po dvaceti minutách 2:0, hráli docela dobře, ale pak jako bychom se uspokojili. Asi jsme si mysleli, že je hotovo, nepodrželi jsme balon, zatímco soupeř bojoval. Hráli jsme profesorsky a po inkasovaném gólu na 2:1 z trestňáku přestali hrát úplně," kroutil hlavou hostující lodivod.

Nespokojen byl i jeho protějšek, ale jen s úvodem. „Utkání pro nás nezačalo vůbec dobře. Udělali jsme hrubky v obraně jako nepokrytí hráčů a dostali dva góly. Po centru jako při prvním gólu se to dá ještě pochopit, ale nesmí nejmenší hráč hlavičkovat sám mezi stopery a dát nám zblízka branku. Ve 20. minutě hosté podnikli pěkný brejk a zase si hráč zaběhl za stopery a dal druhý gól," povídal Cabúk.

Toho potěšil znovuzrozený kanonýr, který ve druhé půli po Tůmově vyrovnání dokonal obrat. „Naštěstí se nám střelecky probudil Bastl, který snížil z trestňáku a začala nám fungovat útočná souhra. Šli jsme si za vítězstvím bojovností a krátce po poločasu se nám podařilo srovnat z dorážky. Od té chvíle jsme byli jednoznačně lepší," těšilo domácího kormidelníka, který popsal rozhodující moment zápasu.

„Tůma průnikovou přihrávkou vyslal Bastla, který dal druhý gól. Měli jsme další šance po přečíslení, ale zůstali už jen u těch tří branek. Hosté nás k velkému bránění nedonutili, ale ke konci mohli vyrovnat," podotýká šéf okříšské lavičky a pokračuje.

„Naštěstí střelu k tyči perfektně vyrazil brankář, který udržel pro nás důležité vítězství," dodává Cabúk. Vyrovnání odmítl právě hrající trenér Jaroměřic. „Šanci jsem měl já, už jsem zvedal ruce, ale Ferdan předvedl snad zákrok měsíce, jak tu střelu k tyči vyrazil," přiznal Bednář, který tak musel skousnout už pátou porážku.

„Možná nám ten gól na 2:0 ublížil. Druhý poločas domácí dál bojovali a dali nám celkem tři góly, ale pak už větší šanci neměli," hodnotí hostující kouč.

„Musím kluky pochválit za bojovnost, a že to po špatném začátku nezabalili. Ukázalo se, že když budeme všichni dřít, tak se výsledek dostaví," uzavřel hodnocení Cabúk.

Výsledky 8. kola KP
JEMNICKO – SAPELI POLNÁ 0:0
M. BUDĚJOVICE – CHOTĚBOŘ 0:3
OKŘÍŠKY – JAROMĚŘICE N. R. 3:2
ŽIROVNICE – LEDEČ N. S. 0:2
HAVL. BROD – NOVÁ VES 2:0
PŘIOBYSLAV – V. MEZIŘÍČÍ B 5:1
ŽDÍREC N. D. – HUMPOLEC 2:0

Sestava 8. kola KP. Infografika.Zdroj: Deník

Bilance a góly
4-1-2, góly: 12:8, průměr gólů na zápas: 2,86. Celkem: 28-9-19, góly: 168 (97:71), průměr gólů na zápas: 3,00.

Střelnice kola
6 gólů (Přibyslav – Velké Meziříčí B). Rekord sezony: 6 gólů (Ždírec n. D. – Okříšky, 1. kolo, Ledeč n. S. – Jaroměřice n. R., 5. kolo, Jemnicko – Jaroměřice n. R., 6. kolo, Jaroměřice n. R. – Sapeli Polná, Ledeč n. S. – Okříšky, 7. kolo, Přibyslav – Velké Meziříčí B, 8. kolo).

Snajpři
Střelci kola: 2 – Bastl (Okříšky), Hověz (Jaroměřice n. R.), J. Pešek (Ledeč n. S.), M. Krčál a Pospíchal (oba Přibyslav). Celkem: 5 – Somerauer, Dvořák (oba Chotěboř), Bastl (Okříšky). 4 – F. Dvořáček, M. Příhoda (oba Sapeli Polná), Veselský (Havlíčkův Brod), Štukhejl, Najman (oba Ždírec n. D.), Trpišovský (Ledeč n. S.). 3 – Paťha, Dalík (oba Humpolec), O. Šandera, J. Šandera, J. Starý (všichni Nová Ves), F. Kříž (Jemnicko), J. Gramer, J. Pešek (oba Ledeč n. S.), Barák, Hověz (oba Jaroměřice n. R.), P. Novotný (Ždírec n. D.), Tůma (Okříšky), Háněl (Havlíčkův Brod), Pospíchal (Přibyslav).

Neprůstřelní
Čisté konto: Kopeček (Jemnicko), Herink (Sapeli Polná), Dobrovolný (Chotěboř), Svoboda (Ledeč n. S.), Kubát (Havl. Brod), Pometlo (Ždírec n. D.). Celkem: 4 – Pometlo (Ždírec n. D.), Herink (Sapeli Polná), 3 – Fuksa (Nová Ves), Bezděk (Ledeč n. S.), Kříž (Humpolec), Dobrovolný (Chotěboř), Kubát (Havl. Brod).

Zlí muži
Vyloučení: Kříž (Jemnicko), Stehlík (M. Budějovice), Krejčí (Nová Ves), Michalec (Ždírec n. D.). Celkem: 18 (10:8).

Ochozy
Diváci: 955, průměr na zápas: 136. Nejvíce: 210 (Ždírec n. D. – Humpolec), nejméně: 60 (M. Budějovice – Chotěboř). Celkem: 8 418, průměr na zápas: 150. Rekordní návštěva: 320 (Chotěboř – Havlíčkův Brod, 5. kolo a Chotěboř – Ždírec n. D., 7. kolo).