MSFLD U19 – 11. KOLO

H: BROD – KROMĚŘÍŽ 5:5

Brodští mladíci přijeli v hodně oslabené sestavě, k dlouhodobě zraněným hráčům ještě přibyli Rokos a A. Polívka. Začalo se ve svižném tempu , první slibnou příležitost v 6. minutě Štědrý nezvládl, napravil to o chvíli později, kdy zužitkoval pěknou nahrávku Plevy a přivedl spoluhráče do vedení 0:1.

Domácí tlačili a po chybě brodských stopérů šel Ferko sám na hanáckého gólmana. Kontakt s brankářem Pazderkou ocenil rozhodčí nařízením penalty, kterou Ferko proměnil na 1:1. Zlomovým momentem bylo zranění Horáka ve 20.minutě, během jeho ošetřování domácí hned dvakrát uhodili až na 3:1. Potom se hra uklidnila, Hanáci sice měli navrch, ale hosté je do gólových šancí nepouštěli, naopak na druhé straně Henkova hlavička se málem otřela o břevno, mimo tři tyče zamířila i ostrá střela Tuhého.

Hned po přestávce zvýšili domácí z jasného ofsajdu na 4:1 a zdálo se být rozhodnuto. Opak byl pravdou. Moravané začali chybovat v defenzivě, Slovan vstal z vlastního popele. Po hodině hry byl faulován před vápnem Tuhý a z přímého kopu snížil na 4:2. Domácí pozvolna vyklízeli pole a dominovali chlapci z Losů. Po dlouhém nákopu Pazderky šel Tuhý důrazně do souboje s domácím gólmanem Jedličkou, ten chyboval a dobíhající Prchal snadno upravil na 4:3.  To se již hrálo pouze na kroměřížskou branku.

Čtvrt hodinky před koncem Tuhý vysunul France a jeho střílený centr doklepl Hekerle na 4:4. Domácí se přece jenom oklepali, dvě jejich gólovky hasil na poslední chvíli M. Svoboda. Deset minut před koncem neuhlídali Slovanisté domácího stopéra Juru při rohovém kopu a Slavia vedla 5:4. Vzápětí mohl srovnat Hekerle, v jasné šanci však hlavičkoval nad břevno.

Když se již zdálo, že Hanáci výhru udrží, centroval z půli hřiště Jaroš a zmatkující domácí obránci si srazili míč do vlastní sítě 5:5. „Vzdor oslabené sestavě výkon, s kterým jsme spokojeni, zejména ve druhém poločase. Oceňuji chuť porvat  se o výsledek až do konce zápasu. Pochvalu zaslouží všichni, nutno však vyzvednout výkon Matěje Svobody na postu stopéra," připomněl vedoucí družstva Jan Tuhý.

Góly: 27 a 47. Horák, 8. Ferko, 21. Hradil, 80. Jura – 5. Štědrý, 65. Tuhý, 51. M. Svoboda, 71. Prchal,  76. Hekerle, 88. Jaroš. Rozhodčí: Drápal. ŽK: 2:3. Diváci: 50. Poločas: 3:1. H. Brod: Pazderka – Franc, K. Svoboda, Horák (29 Jaroš¨), M. Svoboda, Štědrý, Henek, Pleva, Tuhý (89. Chalupa), Hekerle, Prchal (82. Fišer).

Alois Svoboda