MSLD

H. BROD - BŘECLAV B 1:3
Trenér brodských mladíků Tomáš Bárta s asistentem Davidem Němcem měli před zahájením střetnutím „hlavu v pejru". Nemoc a zranění vyškrtly ze základní sestavy šest chlapců a tak i lavička náhradníků zůstala prázdná. Možná, že i tato skutečnost ovlivnila psychiku domácích, kteří začali ustrašeně a tak již ze druhého útoku zařídil břeclavský Bílek pro své spoluhráče vedení 0:1 a po první čtvrthodince byli Moravané blízko druhého gólu.

To hostující Svoboda vyslal chytrou kolmici za brodské beky, domácí gólman Jícha však hrozící katastrofu včasným vyběhnutím zažehnal. Slovan potom přidal na rychlosti akcí, výsledkem byly tři rohové kopy za sebou. Fotbalisté z kraje vína rychle ožili a jejich dobrá výkonnost rozhodně neodpovídala mužstvu na posledním místě ligové tabulky. Hosté hráli s evidentní chutí, dávali do hry srdíčko, přehrávali soupeře v obětavosti i bojovnosti.

Po půlhodince hry ožili i hoši z Losů, Rosecký se dostal do megašance, po jejím zmaření se jenom zoufale chytil za hlavu. Hodně vzruchu přinesly poslední dvě minuty před poločasem. Nejdříve zazářil břeclavský gólman Bíza po jedovaté střele Fišera, následně se však radovali chlapci z jižní Moravy, když po chybě v bránění jásal Hořčička po gólu na 0:2.

Ani po přestávce se obraz hry nezměnil, hosté byli aktivnější, hrálo se většinou na polovině Slovanu. Po hodině hry ukázal rozhodčí červenou kartu brodskému Burjetkovi za sražení pronikajícího Hořčičky na hranici vápna. Čtvrt hodiny před koncem sice Rosecký vykřesal naději dorážkou na 1:2, k obratu ve hře to však nevedlo.

Slovanisté již působili odevzdaně, Moravané nikam nespěchali, trpělivě čekali na další příležitost. Pojistku na 1:3 zařídil svým druhým golem Bílek. Mladíci z Vysočiny drží v prvoligové tabulce krásné páté místo, za to však vděčí skutečnosti, že nejvíce a často nečekaných bodů nasbírali již v podzimní části ligy.

„Zbyly nám pouze trosky ze základní sestavy, to se potom těžko hraje." jenom si povzdychl brodský kouč Tomáš Bárta. Slovan ještě jede dvakrát ven a jednou přivítá Na Losích Třinec. Snahou brodských mladíků bude udržet se v horní polovině ligové tabulky, což by bylo velkým úspěchem.

Góly: 75. Rosecký – 3. a 82. Bílek, 45. Horčička. Rozhodčí: Stehlík – Skorpík, Diváci: 20. Poločas: 0:2. Havlíčkův Brod: Jícha – Látera, Dvořák, Jaroš, Burjetka – Fišer Adam, Němec, Haala, Rosecký – Nedvěd.

Alois Svoboda