Fotbalisté Chotěboře ovšem dokázali zápas s divizním Pelhřimovem zvládnout a přejít do 1. kola MOL cupu.

„Byl to těžký zápas, což se ale dalo čekat, když proti sobě nastoupili soupeři s rozdílem jedné třídy," řekl chotěbořský trenér Josef Soural.
S favoritem si ale jeho celek hrající krajský přebor nakonec poradil. „Když to budu hodnotit jako přípravu, tak jsme se s tím popasovali velmi slušně. Samozřejmě byl Pelhřimov v poli dynamičtější, lepší na míči, ale víc příležitostí jsme měli my," všiml si Soural.

Přesto ani on nevěřil, když jeho celek dostal pět minut před koncem gól na 1:2, že ještě se zápasem dokáže něco udělat.

„Popravdě jsme v tom závěru byli už trochu kyselejší, byla na nás znát únava a já nevěděl, z čeho by kluci měli brát. Nakonec se ale povedl rychlý brejk, což jim dodalo energii," okomentoval chotěbořský kouč samotný závěr, ve kterém kapitán Somerauer vyrovnával na 2:2.

U gólu se navíc zranil lídr pelhřimovské obrany Čížek a domácí byli rázem nahoře. Do prodloužení šli do početní výhody.

„Čekal jsem, že hosté budou kousat i v deseti, ale zvládli jsme to docela v pohodě, dali brzy gól a v závěru pak měli ještě velkou šanci zvýšit," řekl Soural.

V minulosti se v poháru nerozhodný výsledek řešil penaltovým rozstřelem. V této sezoně se před ním ovšem prodlužuje dvakrát patnáct minut.

„Určitě z toho nebyl nikdo nadšený, na druhou stranu jsme měli k dispozici ještě jedno střídání, takže se to nějak zvládlo. Nemá cenu komentovat, co by bylo lepší," podotkl trenér Chotěboře.

Jeho celek se tak v generálce na soutěž může těšit opět na divizního protivníka. V neděli přijede Slavoj Polná. „Doufám, že nám zápas s Pelhřimovem psychicky pomůže, a to nejen na tento zápas, ale hlavně v sezoně," dodal Soural.