Domácí Pohled už třikrát v řadě nebodoval, zato Věžnice je v laufu. Kromě zaváhání v Lukách, kde prohrála vysoko 5:0, pokaždé bodovala. Na svém kontě má pět vítězství a jednu remízu.

Jejich raketový start je pro všechny účastníky A. třídy překvapením. A dokonce i pro samotného předsedu klubu. „Je to i pro nás překvapení," potvrdil věžnický šéf Bohuslav Chalupník. „Nemáme to ani podložené nějakými posilami nebo větší zátěží na trénincích," dodal. Podle Chalupníka zkrátka jeho týmu v poslední době přeje potřebné štěstí. A také… „Nahrává nám, že v okolí nejsou žádné akce, a hráči tak dodržují životosprávu," pronesl na rovinu Chalupník. „Právě proti Lukám se na nich podepsaly polenské slavnosti," dodal s úsměvem.

Pohledu se naopak nevydařila poslední tři utkání, ve kterých nezískal ani bod. Jeho hra sice byla v pořádku, ale trápí ho jiný problém. „Musíme proměňovat šance. Dokážeme si v každém poločase vytvořit tři čtyři šance, ale bohužel je nedáme," pokrčil rameny trenér Jan Moučka, který chce konečně vyhrát. Ovšem nic jednoduchého jeho svěřence nečeká. „Věžnice a i Štoky jsou překvapením, navíc se nám proti nim příliš nedaří," uvědomuje si Moučka, ale věří, že když dokážou pohlídat útočníka Šejstala, který je hlavním věžnickým střelcem, tak by se úspěch mohl podařit.

To fotbalisté hostujícího celku si budou muset dát pozor na pohledského zkušeného záložníka Slanaře. „Také uvidíme, s jakou formou přijede gólman Růžička. V Dobroníně šly na jeho vrub dva góly," prozradil Chalupník, který by byl spokojený, kdyby na soupeřově hřišti Věžnice neprohrála. „Nám Pohled jeho bojovností příliš nesedí, ale máme nečekaně dost bodů, tak budeme rádi za jakýkoli zisk," uznal šéf klubu, kterého trápí zranění útočníka Šejstala. Nad jeho startem tak visí otazník. „Byla by to velká ztráta. V minulém kole si poranil klíční kost. Zlomenou ji nemá. Uvidíme na předzápasovém tréninku," doplnil Chalupník.

Předpokládané sestavy:
Sokol Pohled: Růžička – Pospíchal, Bartoš, Eis, Sobotka – Slanař, Šnobl, Freudenreich, Zych – Venc, Pokorný. Trenér: Jan Moučka.
TJ Věžnice: Šrámek – Kunc, Fikejz, Marek Chalupník, Kölbl – Milan Chalupník, Havlíček, Pertlíček, Prokeš – Šejstal, Šimoníček. Trenér: Stanislav Muzikář.
Začátek utkání: Neděle v 15.30
Rozhodčí: Setek – Kuchyňa, Jahoda.