V I. A třídě se první výhry dočkali fotbalisté Leštiny a Pohledu. O soutěž níže se teprve druhé výhry dočkala Lípa, která si přivezla tři body z Pacova.

Šťastná čtrnáctá minuta

Leština měla před odjezdem do Bedřichova na kontě čtyři remízy. Tu nejdivočejší sehrála doma proti Habrům ve třetím kole, kdy přestřelka skončila výsledkem 4:4. Potom následovala vysoká prohra v Pacově 5:1. „Pacov byl jediný soupeř, který nás přehrál. Jinak jsme sehráli vyrovnané zápasy, ale nedokázali jsme se prosazovat v koncovce," říká leštinský trenér David Hospodka. Právě díky neproměněným šancím si v dalších třech kolech připsali pouze tři body za remízové zápasy.

Vítězný pokřik si mohli svěřenci Davida Hospodky vychutnat až v Bedřichově. Samotný zápas začal velkým tlakem Bedřichova, když Cvach s Kolmanem neproměnili velké příležitosti. Za tyto dvě šance je potrestal ve čtrnácté minutě Prchal, který využil zmatků v domácí obraně po dlouhém autu. V dalším průběhu byl Bedřichov nebezpečnějším, ale Leština se zaměřila na defenzivu, která ji vycházela na jedničku.

„Jeli jsme do Bedřichova s tím, že už potřebujeme naplno bodovat. Hráli jsme zodpovědně, hráči dodržovali své pozice na hřišti. Neproměnili jsme ještě tři šance, proto jsem rád za 1:0. Teď chceme tyto body doma potvrdit s Havlíčkovou Borovou," dodal Hospodka.

Stejný scénář měl zápas Pelhřimova B s Pohledem. Skončil výhrou Pohledu 1:0 a gól rovněž padl ve čtrnácté minutě. Šťastným pohledským střelcem byl Tomáš Šnobl. Pohled v letošní sezoně bojuje především sám se sebou. Doplácí na úzký kádr a velkou marodku.
Postupně ze zdravotních důvodů nemohl hrát Matěj Siebenbürger, Michal Sobotka, Freundenreich, Šnobl, Moučka, Slanař, Polák.

„Takovou velkou marodku jsem ještě nezažil. Třeba Petr Slanař s Tomášem Šnoblem nastupují každý zápas se sebezapřením, protože bychom nedali jedenáct hráčů dohromady. To samé platilo o Jirkovi Polákovi a v sobotu při zápase béčka v Keřkově si tříslo natáhl Martin Sobotka. Musím před kluky smeknout, protože i tak dokázali sehrát dobré zápasy s Luky nad Jihlavou, v Leštině, s Habry nebo teď v Pelhřimově. Sice nyní nehrajeme na fotbalovou krásu, museli jsme hru zjednodušit, protože nyní nás musí zajímat body. Vyloženě nepovedený zápas jsme odehráli s Ledčí a v Pacově, jinak jsme v některých zápasech byli i nebezpečnější, ale doplatili jsme na neproměněné šance a žákovské chyby," řekl pohledský trenér Petr Veselka a dodává: „V Pelhřimově jsme podali bojovný, týmový výkon, který byl podpořen dobře chytajícím Růžičkou. Dobré momenty měl v zápase Slanař se Šnoblem, chyběl mi tam jen větší klid ve finálních přihrávkách mezi beky nebo za obranu. Dobrý zápas kromě jedné chyby odehrál Michal Sobotka na stoperu."

Výborná premiéra gólmana Pešáka

Z bídného vstupu do soutěže se v I. B třídě dostává Lípa. Ta dokázala podruhé v řadě vyhrát na hřišti soupeře. Po Novém Rychnovu si tři body přivezla z Pacova, kde hrála s tamním B-týmem a vyhrála 3:1. „Sehráli jsme výborně první poločas. Dali jsme tři pěkné góly, a to rozhodlo o zisku bodů. V závěru poločasu jsme měli i štěstí, když domácí hráč z trestného kopu trefil břevno. Kromě střelců branek musím pochválit gólmana Pešáka, který odchytal za A-tým první zápas a ukázal, že je v něm příslib do budoucna. Byl to náš nejlepší hráč. Ve druhém poločase dokonce chytil pokutový kop," chválil svého svěřence trenér Lípy Zdeněk Jungvirt. Druhý poločas už tak dobrý ze strany Lípy nebyl, protože se v 54. minutě nechal vyloučit Rosecký. „Je to mladý hráč, který si v zápalu boje neuvědomil, že už má žlutou kartu. Chybí mu zkušenosti. Věřím, že nás tato výhra nakopne k delší bodové sérii," přeje si Jungvirt.