Střetnutí skončilo divokou remízou 3:3, se kterou nebyl nikdo spokojený. „Chtěli jsme už konečně bodovat, protože naše výsledky byly katastrofální. Sice nás čekala ambiciózní Luka, ale hrát se dá s každým," řekl na úvod pohledský trenér Petr Veselka.

Jeho svěřenci vstoupili do zápasu skvěle, když je po šanci Vence a trestném kopu Moučky poslal do vedení ve 12. minutě Slanař. Jenže o čtyři minuty bylo srovnáno z kopačky Hitnause. Stejný scénář se opakoval v rozmezí 19. a 38. minuty. Nejprve Slanař z trestného kopu poslal Pohled opět do vedení a Hitnaus vyrovnával na 2:2.

„Individuální chyby nás hrozně srážejí. Chybou bylo, že jsme neudrželi do poločasu vedení. Po vstřeleném gólu jsme hned inkasovali. Je to o koncentrovanosti, o které se bavíme před každým zápasem v kabině," má jasno Veselka. Hned po přestávce uzavřel Slanař hattrick a Pohled vedl 3:2.

„Petr (Slanař – pozn. autora) po delší době podal parádní výkon, takový, který se od něj očekává. Ty góly jsem mu přál, protože smůlu měl proti Ledči," řekl pohledský kouč. Výkon Slanaře nepřekvapil ani hostujícího trenéra Davida Votavu.

„Před utkáním jsem upozorňoval na dvě věci. Slanaře a terén. A ani jeden nezklamal. Slanař je nadstandardní hráč, a přestože na něj byli určení hráči, co ho měli hlídat, tak to vůbec nesplnili a on nám dal tři góly, i když jeden z přímáku," zlobil se trenér Luk David Votava. „A hřiště, tak takové na Jihlavsku nenajdete ani ve III. třídě. Ale s tím jsme si měli umět poradit, na to jsme byli také připravení," doplňuje trenér.

Po třetím gólu se Pohledští ještě více semkli a snažili se ubránit stávající stav. Dvakrát týmu pomohl skvělými zákroky Růžička. Pohled držel tříbodový výsledek až do 89. minuty. Potom se z dvaceti metrů bombou trefil Hrdlička, který vyrovnal na konečných 3:3. „Byla to sice střela doprostřed branky, ale viděl jsem ji pozdě. To, co mě na jaře trefovalo, mě nyní netrefuje," smutní pohledský gólman Jan Růžička.
Z remízy nakonec nebyl nikdo nadšený. „My jsme stále doháněli, a to bylo špatně. Potřebovali jsme se dostat do vedení, protože ta jejich taktika polehávání a zdržování by nemohla fungovat. My jsme to prostě neměli dopustit. Ten bod si vzali zaslouženě," uznal David Votava.
Ke spokojenosti měl tedy daleko. „Já myslím, že zklamané jsou oba týmy. Domácí přišli o výhru, a my jsme přišli o dva body, protože jsme tam chtěli zvítězit. Spokojení být nemůžeme ani s remízou, protože jestli máme ambice hrát na špici tabulky, tak v Pohledu nemůžeme ztrácet," dodává Votava.

„Vzhledem k průběhu utkání je pro nás remíza ztrátová. Kluky musím pochválit za bojovnost a nasazení. Někteří dohrávali v křečích," dodal k zápasu pohledský kouč.