Tentokrát pro ně nastala kritická sezona, kdy po podzimu mají na kontě pouhých šest bodů za výhry v Polné a doma proti Havlíčkově Borové.

„Současný stav pohledského fotbalu má více problémů. Především to byla špatná tréninková docházka, odchod Petra Slanaře do Havlíčkova Brodu, Josefa Eise do Přibyslavi, kteří drželi záložní řadu. Do toho přišlo zranění Davida Klementa. Na druhou stranu přišel Marek Drlík a Pavel Rérych, ale už při loňském úzkém kádru bylo doplnění o dva hráče málo," řekl bývalý pohledský trenér Petr Veselka, který u týmu skončil po sedmém kole. „Při mé pracovní vytíženosti jsem jezdil do Pohledu na tréninky kvůli třem, čtyřem lidem. Dál už to nešlo takto dělat. Když se netrénuje, nemáte týmu co dát," dodal.

Prvních bodů se Pohledští dočkali až v devátém kole, když zvládli přestřelku s polenským béčkem 5:3. Druhá výhra přišla v posledním podzimním kole doma v derby zápase s Havlíčkovou Borovou, kdy v bojovném utkání zařídil tři body Pavel Janďourek. „Podzimní část hodnotím bídně. Byli jsme rádi, že kluci se scházeli aspoň na zápasy. Bylo nás málo kvůli odchodu některých hráčů, zraněním a ke konci sezony i kvůli zbytečným vyloučením. Do budoucna budeme hrát to, na co bude," má jasno pohledský předseda Petr Sobotka.

Podzimní výsledky Pohledu
1. kolo Světlá 6:0 (v)
2. kolo Dobronín 0:2(d)
3. kolo Speřice 8:0(v)
4. kolo Košetice 1:4 (d)
5. kolo Bedřichov 7:0 (v)
6. kolo Luka n. J. 1:3 (d)
7. kolo H. Brod B 7:3 (v)
8. kolo Kamenice 2:3(d)
9. kolo Polná B 3:5 (v)
10. kolo Pacov 0:6(d)
11. kolo Chotěboř B 3:1 (v)
12. kolo Leština 7:0 (v)
13. kolo H. Borová 2:1 (d)

Předehrávka jarního kola
14. kolo Světlá 0:3(d)