Teď je ale všechno jinak. Tatran soutěži vládne, celek z jihu Třebíčska se krčí na posledním místě.

„Naše podzimní výsledky jsou dílem tvrdé práce. Mnohdy jsem měl na trénincích dvacet lidí, kvůli směnování jsme zavedli i dopolední jednotky. Vše se klukům vrátilo. První místo je odměna," pochvaluje si ždírecký trenér Martin Slavík, který je ještě coby hráč pamětníkem bojů z předminulé sezony. Tatranu se v jarních odvetách začalo dařit víc, a v posledním kole v Jemnici oplatil svému sokovi porážku, skončil první a postoupil do divize. Z ní ovšem hned po roce spadl a veřejnost možná čekala, že to nebude žádná hitparáda ani po návratu do krajského přeboru. Jak už to tak po sestupu bývá. Opak byl ovšem pravdou. Ždírec od začátku této sezony tvrdil muziku, vyhrál úvodních šest zápasů a body ztratil pouze za dvě remízy a jedinou porážku.

„Stále ale přemýšlím tak, že je teprve první poločas," zůstává Slavík při zemi. Navíc okamžitý návrat do divize prý není prioritní cíl. „Tím je připravit mužstvo na vyšší soutěž, ale jestli to bude letos, nebo příští rok, to neřešíme, proto nejsme pod tlakem," vysvětluje kouč, jehož tým v zápasech dominuje i herně.

„Tenhle fakt mě ohromně těší. Je to také důsledek změny herního stylu, ale nerad bych to nějak rozebíral," podotýká ždírecký lodivod.

Na záda jeho týmu dýchá o dva body horší, rovněž exdivizní Havlíčkův Brod.

„Nemáme sice velký náskok, ale to je na druhou stranu dobře. Nějaký tlak potřebujeme. Je to takzvaně na férovku," usmívá se Slavík.

Do smíchu naopak není trenérovi Jemnicka Zbyňku Kinclovi.

Předešlé dvě sezony bojovalo Jemnicko o postup do divize. Jenže do podzimu vstoupilo s oslabeným kádrem, což se projevilo i na výsledcích, a poslední místo hovoří za vše. „Měli jsme zápasy blbec, kdy se nám nedařilo nic nebo jsme dobře hráli jen dvacet minut, což na krajský přebor nestačí," těmito slovy hodnotil prohraná utkání během sezony kouč Zbyněk Kincl. Prvního vítězství se jeho svěřenci dočkali až ve 12. kole proti Žirovnici a kromě toho si připsali pouhé čtyři remízy. V posledních zápasech ale mužstvo zaznamenalo zlepšení.

„Ukázali jsme si cestu pro jaro," řekl Kincl po porážce ze zápasu s Brodem, která však naznačila herní vzestup.