V předposledním kole na svém hřišti porazili sestupem ohrožený Dobronín divokým výsledkem 4:3, když soupeř za stavu 4:1 výsledek pouze zkorigoval.„Pro nás to jsou důležité tři body. V závěru jsme si neodpustili dvě chyby, které Dobronín potrestal. Jinak je naše výhra zcela zasloužená," má jasno brodský trenér Martin Křišťál. Naplno bodovaly i druhé Speřice, které doma porazily Habry 2:0 a v tabulce mají aspiranti postupu stejně bodů. Rozhodne poslední kolo a vše má ve vlastních rukách brodský Slovan, který má se Speřicemi lepší vzájemné zápasy. Pokud rezerva Slovanu vyhraje v Leštině, může se radovat z postupu. Speřice sehrají poslední zápas sezony na hřišti Pelhřimova B.

Derby vyznělo jasně pro Leštinu

V okresním derby dostali potupného bůra fotbalisté Pohledu od Leštiny. Rozhodnuto bylo po hodině hry, kdy Mišovic pěknou střelou zvyšoval už na 3:0 a uzavřel svůj hattrick. V závěru utkání se ještě prosadil i Sobek s Poulem.

„Konec sezony nás nezastihl v optimální pohodě. Poslední zápasy ukázaly, že někteří hráči na I. A třídu nestačí a ti, co ji hrát mohou, jsou momentálně bez formy a ukázali, že se záchrana musí brát jako úspěch. Leština vyhrála zcela zaslouženě, my ji prakticky ničím neohrozili. Soupeř byl lepší v pohybu, v rychlosti i v kombinaci. My jsme jim cestu za třemi body příliš usnadnili," řekl pohledský trenér Petr Veselka.
„Podařilo se nám dát rychlé góly. Soupeř si nic nevytvořil, jsem s hrou i výsledkem spokojený," zhodnotil derby leštinský kouč David Hospodka.

Nedařilo se ani Věžnici. Ta sice Smutným dokázala odpovědět na vedoucí gól Cvacha, ale po jeho zbytečném vyloučení se jim už nepodařilo zareagovat na trefy Janáka a F. Nováka. „Odjeli jsme k zápasu bez pěti hráčů základní sestavy, a to se na hře i výsledku podepsalo. Smutný se prezentoval nádherným gólem, ale pro nás bohužel i nesmyslným vyloučením," smutnil věžnický předseda Bohuslav Chalupník.

Alois Svoboda