Její první zahraniční štací bylo v loňském roce Portugalsko. „Tam jsem odpískala dva zápasy (Severní Irsko – Island a Finsko – Island – pozn. autora), které byly součástí druhé fáze kvalifikace žen na mistroství Evropy U19," říká brodská rozhodčí a dodává: „Top akcí pro mě určitě bylo samotné mistrovství Evropy U19 žen ve Walesu, kde jsem odpískala dva zápasy ve skupinách, ale především semifinálový zápas Německo – Francie."

Další štací byla v září Anglie, kde se v Portsmouthu odehrál kvalifikační zápas na mistroství světa žen mezi domácí Anglií a Tureckem. „Pro mě to byl obrovský zážitek. Utkání sledovalo šest tisíc diváků, kteří vytvořili báječnou atmosféru. Stadion v Portsmothu má i český nádech. Je zde fotografie Milana Baroše, který v roce 2008 v dresu Portsmothu vyhrál ve Wembley FA Cup," prozrazuje Zadinová.  Další významný zápas odpískala Olga Zadinová v ženské Lize Mistrů mezi Standartem Lutych a Glasgow City. „Hrálo se na hlavním stadionu, ale byly tam pouze dva tisíce lidí. Ženský fotbal tam oproti Anglii moc netáhne," krčí rameny rodačka ze Zboží. Ta taky uvítala zápasy Ligy mistrů kategorie U21 před zápasem dospělých. „Je to jen dobře, že se tyto zápasy hrají. Nejen kvůli těm klukům, kteří se nadechnou atmosféry této soutěže, ale i kvůli mladým rozhodčím, ti získávají potřebné zkušenosti," míní Zadinová. Ta se v loňském roce v neposlední řadě podívala do Švýcarska, kde se na CORE sjelo šest rozhodčích a dvanáct asistentek.

Tam si zapískala 2eme ligue Inter zápas FC Wohlen U23 – Red Start Zurich (2:1). „Jednalo se o zápas mužů, ale hráči byli v pohodě. Nejdříve si mysleli, že s námi mohou diskutovat, ale brzy pochopili, že to nepůjde. Zajímavé pro mě bylo, že jsem asistentky měla z Ruska a Arménie," dodává.

Kromě pískání se Olga Zadinová věnuje funkcionářské práci na Okresním fotbalovém svazu Havlíčkův Brod, kde má samozřejmě na starost komisi rozhodčích.

„Mladých rozhodčích je pořád málo, a tento problém máme i na okrese Havlíčkův Brod. Já tuto činnost mohu všem jenom doporučit. Mohou se stát součástí nejpopulárnějšího sportu na světě, zůstanou stále aktivní ve fotbale, mohou zažít spousty cestování a neuvěřitelné zážitky," láká budoucí adepty sympatická rozhodčí.

Staň se rozhodčím

Okresní fotbalový svaz Havlíčkův Brod hledá nové fotbalové rozhodčí. Zájemci se mohou přihlásit u předsedkyně rozhodčích Olgy Zadinové na telefonním čísle 608 849 264, která podá uchazečům bližší informace.