Svěřenci Richarda Zemana po dvou domácích zápasech, ze kterých vytěžili bod, za remízu s Otrokovicemi 3:3. Plnohodnotně se prosadili až v minulém týdnu na hřišti Slavoje Polná, kde tři body vystřelil v poslední minutě zápasu futsalista Michal Mareš. „Samozřejmě chceme tyto body doma potvrdit," má jasno brodský kouč Richard Zeman.

Napajedlům se vstup do soutěže vůbec nepodařil. Ze tří utkání mají na kontě nula bodů a okupují poslední místo v tabulce.

„Tato vizitka soupeře je pro nás horší. Takový tým se potřebuje co nejdříve chytit. Předpokládám, že bude zodpovědně bránit, hrát hodně zezadu, vyrážet do brejků a do těch je nemůžeme pouštět," předpovídá Zeman.

Bez marodů

Ten už v Polné mohl počítat s omilostněným Ondřejem Berkym a prim především hrála futsalová trojice Mareš, Koudelka, Slováček a na nich pravděpodobně bude brodský trenér stavět i tentokrát. „Nějaké malé šrámy v týmu máme, ale věřím, že do neděle budou všichni v pořádku," věří Zeman.

Na zápase nebude chybět brodský manažer týmu Milan Meloun, který převzetím funkce ubral práci i starosti Romanu Zemanovi: „Očekávám, že navážeme na venkovní zápas v Polné a poprvé doma získáme tři body."

To, že Slovan zítra nečeká nic jednoduchého, potvrdil i trenér Napajedel Petr Zapletal.

„Naše postavení v tabulce je, jaké je. Potřebujeme začít bodovat, a to chceme už v Havlíčkově Brodě. Nejlépe tam získat tři body. Soutěž je hodně vyrovnaná a nás sráží triviální chyby a v koncovce se nadřeme. Pokud toto odbouráme, tak věřím, že uspějeme. O Havlíčkovu Brodu jsem si získal informace a vím, že to je houževnatý soupeř. Musíme se na něj dobře připravit," dodal Zapletal.