Ten má ve svých řadách bývalého hráče Baníku Ostrava Libora Žůrka, který byl zejména po přestávce na hřišti cítit. Už před zápasem netajil ambice na zisk tří bodů domácí lodivod Richard Zeman. „Víme o kvalitách soupeře, ale v naší situaci musíme doma myslet na tři body," měl před zápasem jasno Zeman. Samotný zápas začal opatrně, oba týmy se oťukávaly a čekaly, co kdo vymyslí.

Rychlost ukazoval exligista Žůrek

Domácí byli přece jen aktivnější, ale nedařila se jim finální přihrávka do vápna. Až po půl hodině hry předvedl parádní přihrávku brodský kapitán Kavka naběhnutému Veselskému, toho ale vychytal kozlovický gólman Kadlec. Na druhé straně Kavka předvedl i o to, že mu svědčí post stopera, když včas vypíchl míč Schlehrovi, který se ze strany probíjel před Soukala. Ještě do poločasu mohl Slovan poslat do vedení Tuhý, který se dostal na dostřel hostující branky, ale s jeho pokusem neměl Kadlec sebemenší problémy. Kozlovice vyrážely do velmi nebezpečných brejků, ke kterým využívaly především rychlonohého Žůrka. Gólový brejk se jim podařil hned po přestávce, kdy právě Žůrek potáhl míč po pravé straně a před brankou našel neobsazeného Geletku. Naštěstí pro Slovan se podařilo hned po rozehrávce vyrovnat Tuhému. „Dostali jsme laciný gól, ale naštěstí stejně lacino nás nechal soupeř hned vyrovnat," hodnotil minutovou záležitost trenér Slovanu.

Pro Havlíčkův Brod přišla vzápětí výhoda, když se nechal hostující Střelec zbytečně vyloučit za faul bez míče. Jenže přesilovka byla domácímu týmu spíše na obtíž. Do šancí se kromě standardních situací nedostával, naopak nebezpečné brejky do otevřené obrany podnikal soupeř. „Přesilovku jsme nezvládli. Brejky soupeře se nám lépe dařilo zachytávat, když se hrálo jedenáct na jedenáct. Naše mužstvo je mladé a z přemíry snahy jsme kupili chybu za chybou a jen díky Soukalovi máme bod, který je pro nás vzhledem k průběhu ve druhém poločase ziskovým," řekl Zeman. Právě brodský gólman byl ústřední postavou závěru utkání, kdy nejdříve vychytal Žůrka a později ještě Kaďerku a Geletku. Už v pátek zajíždí Slovan k dalšímu zápasu na půdu Blanska, za které hraje Petr Švancara.