Brodský Slovan chtěl po domácí porážce s Polnou získat nějaký bodík na hřišti Rosic a ždírecký Tatran si z Tasovic přivezl cenný bod. Rosicím patřil v domácím prostředí první poločas, kdy brodský Slovan do vážnějších situací nepouštěl. Naopak hodně vidět byl rosický kapitán Malata. Jeho střelu ze šestnácté minuty dorážel Moučka a další dva góly vstřelil Malata sám. Rozhodnutý výsledek 3:0 svítil na tabuli už ve 47. minutě. „Děláme hrozné chyby v defenzivě, a to nás neskutečně sráží. Soupeř byl agresivnější," řekl k úvodu brodský trenér Richard Zeman. Potom převzali iniciativu na své kopačky hosté, ale jejich snažení stačilo pouze na snížení stavu. Svůj premiérový gól v A-týmu si připsal Němec. „Byl na hřišti pouze patnáct vteřin a hned se prosadil. Výkon v Rosicích mu pomohl k tomu, že o den později rozhodl zápas za béčko," prozradil Zeman.

V poslední minutě si ještě udělal „výlet" mimo pokutové území Soukal, kde byl o chvíli později a musel faulovat. Od rozhodčího uviděl červenou kartu. „Ohledně výsledku to nic neřešilo," řekl Zeman a dodal: „Z Rosic si od šedesáté minuty vezeme dobrý dojem, ale za něj si nic nekoupíme. Jsme nedůrazní v obou šestnáctkách, proto body nepřibývají."

Ždírecký Tatran nedokázal navázat na dobrý výkon ze Staré Říše. Domácí si vypracovali tři velké gólové příležitosti, které jim vychytal výborný Stanislav Pometlo, který navíc chytil ještě pokutový kop. Nestačil pouze na zakončení Paula, který se ocitl v tváři v tvář ždíreckému brankáři. Cenný bod si Ždírec zajistil až v poslední minutě, kdy Čalkovský pokutovým kopem nepohrdl.

„S výkonem nejsem vůbec spokojený, bod musíme brát a máme ho díky gólmanovi, který byl nejlepším hráčem na hřišti," řekl ždírecký trenér Miroslav Plíšek.