Mladší z bratrské dvojice Matěj obléká od léta dres Havlíčkova Brodu, o tři roky starší Miroslav už převzal v Přibyslavi kapitánskou pásku po zkušeném Miloši Krčálovi. Do devadesáté minuty, kdy na ukazateli svítilo skóre 0:0, by byl nejspíš více spokojen jednadvacetiletý přibyslavský kapitán.

„Tak bylo to především bojovné utkání na těžkém terénu, my jsme se soustředili na obranu a po celý zápas se nám to dařilo. Brod jsme do větších šancí nepouštěli. První poločas byl vyrovnaný, druhý poločas byli domácí o něco lepší a zmáčkli nás. Z mého pohledu byli domácí o gól lepší. Jinak se hrálo před dobrou kulisou. Osobně mě zklamalo chování pana Zemana. Uznávám ho jako velmi kvalitního trenéra. To, co se stalo na konci utkání, beru jako emoce a částečně i jako urážky našich fanoušků (trenér Richard Zeman se ve středečním vydání Deníku za své chování omluvil – pozn. autora). Ale od dvou nezávislých lidí jsem dostal informaci, že nás urážel po celý zápas," zhodnotil derby Miroslav Vopršal.

Nakonec přišla 92. minuta zápasu a gólová trefa brodského Jiřího Petříka, která znamenala tři body.

„Myslím, že první poločas se hrál takový bojovný fotbal, který i díky terénu nepřinesl žádnou výraznější šanci. S přibývajícím časem rostl i náš tlak na obranu hostů, ale když už vše směřovalo k remíze, tak se do míče nádherně opřel Jirka Petřík a my slavíme důležitou výhru," poznamenal Matěj Vopršal.

A jak hodnotil svého bratra na hřišti?

„Z výkonu jak bráchy, tak i celé Přibyslavi překvapený nejsem, protože jejich kvalitu znám a myslím si, že za předvedený výkon si možná bod zasloužili," dodal osmnáctiletý brodský útočník.

„Matěj i Provi (Roman Provazník – pozn. autora) to měli těžké, protože to domácí především nakopávali a museli svádět souboje s našimi většími obránci. Kromě Provazníkovy hlavičky se ani jeden nedostal do nějaké výrazné šance. Byli jsme na něj připraveni," měl jasno Miroslav Vopršal.