DIVIZE ST. DOROSTU
ŽĎÁR N. S. – H. BROD 1:3
Na hřišti třetího oddílu tabulky postrádal Slovan zraněné hráče Horáka a M. Baču, v brance se však již objevil Jiří Kubát.
Hráči Slovanu vlétli a trávník jako uragán a za úvodních dvanáct minut si dokázali vytvořit pět gólových příležitostí, že dokázali proměnit pouze jedinou, to v 11. minutě po ideálním uvolnění od Henka otevřel skóre Vopršal. Potom se však na deset minut dostali do hry domácí a  dvakrát dali příležitost vyniknout brodskému gólmanovi Kubátovi, jednou navíc za něj chytala tyč.

Od poloviny střetnutí zase začali tlačit hosté. Ve 32. minutě opět Henek skvěle uvolnil Plevu a ten únik zakončil gólem na 0:2.
I po změně stran měli brodští chlapci míč častěji na svých kopačkách, i když hra již nebyla tolik pohledná. Dvě další tutovky neproměnil s chutí hrající Vopršal.

Po hodině hry padlo rozhodnutí. Pronikajícího Plevu zastavil faulem zezadu domáci obránce, byl vyloučen a po rozehrávce trestného kopu se prosadil Vopršal na 0:3. Žďár potom využil krátkého sebeuspokojení chlapců z Vysočiny a po zaváhání obrany lacino snížil. Výborným zákrokem se ještě blýskl brankář Kubát a v samém závěru zahodil jasnou tutovku střídající Prchal. "Kluky musím za dobrý výkon pochválit, dařilo seVopršalovi s Hornem na hrotu útoku, v důležitých okamžicích podržel spoluhráče Kubát v brance.
Je však stále co zlepšovat, neproměnění osmi gólových příležitostí by nás příště mohlo mrzet. Je třeba také udržet koncentraci na hru po celé utkání a vyvarovat se hluchých pasáží," doplnil tentokráte spokojený kouč Ján Bždoch.

Góly: Vopršal 2, Pleva – Starý. Rozhodčí: Strya. ŽK: 1:1. ČK: 0:1. Diváci: 45. Poločas: 0:2. Havlíčkův Brod: Jiří Kubát – Šotola (65. Tuhý), K. Svoboda, Vařejka, Vendl ( 84. Halák), A. Polívka, Henek (87.Prchal), Pleva – Horn, Vopršal.

DIVIZE ML. DOROSTU
ŽĎÁR N. S. – H. BROD 2:1
Dlouhodobá neúčast hráčů Stojana, Megely a Lorence je znát, navíc v tomto zápase přibyl ještě nemocný David Klement.
Hosté přijeli se snahou odčinit domácí ztrátu za remízu s Otrokovicemi 2:2, ale nevyšlo to. Začátek byl pro Slovan slibný, když parádní kombinační akci zakončil úspěšně Prchal 0:1. Jednobrankové vedení však dlouho nevydrželo. Na pravé straně obrany zcela propadl Filip Klement, kolem něj se prohnal  okolo postranní čáry až do vápna domácí Kohout a snadno srovnal na 1:1.

Po inkasované brance šla hra Brodských neuvěřitelně dolů, nic se nedařilo. Domácí pouze nakopávali na své útočníky a špatně hrající obraně Slovanu to dělalo značné potíže.

Do druhého poločasu nastoupili hosté aktivně, žel gólové šance Svobody i Roseckého vyšuměly do ztracena. Hra měla stále stejný obrázek, Slovanisté tvořili, v závěru zamkli soupeře na jeho polovině, výsledek byl však nulový, chybělo přesné zakončení. Naopak dvě minuty před koncem Žďár udeřil. Střela z dvaceti metrů se smolně odrazila k nohám domácího útočníka, který šťastně vstřelil vítězný gól 2:1.

„V utkání jsme byli lepším týmem, štěstí se však k nám obrátilo zády. Své úkoly neplnila obrana ani záloha, útočníci potřebují na vstřelení jedné branky neskutečný počet šancí. Je skutečností, že opory družstva zatím hrají pod jejich možnostmi. Někteří chlapci nedokážou přenést svou individuální kvalitu z tréninku do zápasu. Družstvu hodně schází osobnost typu Adama Polívky, kluci jsou v momentech, kdy se jim nedaří, zbytečně nervózní. Máme co napravovat," zlobil se šéf střídačky Tomáš Bárta.

Góly: Kohout, Satrapa – Prchal. Rozhodčí: Beneš bez ŽK. Diváci: 40. Poločas: 1:1. Havlíčkův Brod:  Beránek – P.Klement (41. Jaroš), Jagoš, Burjetka, Svoboda – Franc, Rosecký, Henek – Prchal, Němec, Pazderka.

Alois Svoboda