Na jarní výhru stále čeká trojice z Havlíčkobrodska – Světlá, Chotěboř a Přibyslav. Fotbalisté světelské Bohemky po domácí prohře s Moravskými Budějovicemi (1:2) odjeli zlomit nepříznivou bilanci do Jaroměřic bez karetních hříšníků Peška a Pechy.

Jenže jejich úvod do zápasu byl katastrofální. Po čtyřiceti sekundách hry propadl stoper Valenta a Neumann měl hodně lehkou úlohu. Když v 50. minutě inkasovala podruhé, tentokrát z kopačky Matouška, tak i hostující trenér Miloslav Kafka si uvědomoval, že na Třebíčsku sérii neprolomí. Jeho svěřencům se podařilo pouze šest minut před koncem snížit zásluhou Machaly.

„Pořád se trápíme. Máme vyloučené a zraněné hráče. Chtěli jsme hrát vzadu bez chyb, ale hned po čtyřiceti sekundách minul míč Valenta, a ten nabídl gólovku Neumannovi. My jsme si vypracovali v prvním poločase dvě šance, nedali jsme je. Vázla nám kombinace, ztráceli jsme míče a jen díky Soukalovi jsme neprohráli vyšším rozdílem. Domácí vyhráli zaslouženě, kdybychom vyrovnali, bylo by to pro Jaroměřice kruté," okomentoval zápas světelský lodivod.

Před okresním derby Ždírec – Chotěboř hostující trenér Josef Soural řekl: „Věřím, že bude platit přísloví, že derby favorit nevyhrává a my získáme aspoň bod." Platilo to druhé. Domácí Tatran po přestávce góly Pátka a Klimeše rozhodl o svém vítězství 2:0. „Bylo to vyrovnané utkání, kterému by asi slušela remíza. V první půli jsme se těžko dostávali na balon. V té druhé nám to ale soupeř usnadnil, protože vzadu udělal dvě chyby a my je potrestali," okomentoval sousedské derby ždírecký kouč Miroslav Plíšek. Hodně zklamaný byl z prohry Josef Soural.

„Je to pořád dokola. Utkání jsme začali dobře, dokázali jsem eliminovat tlak domácích, který jsem čekal větší. Problém je, že se nedostaneme do vedení. Sráží nás neskutečné chyby v defenzivní činnosti. Po inkasovaném gólu se začal soupeř uvolněněji pohybovat a tři minuty před koncem jsme udělali další hrubku a bylo rozhodnuto. K lepším výsledkům se musíme odrazit tím, že se zaměříme na to, abychom neinkasovali," má jasno Soural.

Ve Stáji rozhodl Špendlíček

Gólově naprázdno vyšla i Přibyslav na hřišti Sapeli Polná, kde prohrála brankou Špendlíčka z prvního poločasu. „Podali jsme herně zlepšený výkon, ale naše koncovka je žalostná. Vypracovali jsme si minimálně dvě gólovky, potom vystřelíme pětkrát, šestkrát na branku, ale netrefíme ji. Na některých hráčích se projevuje netrénovanost. Musíme se už soustředit na další zápas s Čáslavicemi, ve kterém musíme zlepšit finálovou přihrávku. Problémem je, že nemáme ani kým tým oživit. Na lavičce jsem měl tři dorostence," smutnil po zápase přibyslavský trenér Miloslav Myslivec.