Třemi góly se blýskl probuzený střelec Miroslav Křikava.  

I. A TŘÍDA, SKUPINA A
SVĚTLÁ N. S. – H, BROD B 5:0
Začátek duelu byl oboustranně opatrný. Za zmínku stojí asi jen šance Teplana, kterého ale v deváté minutě vychytal světelský brankář Janota. „Pak přišla taková oťukávací pasáž,“ přiznal domácí kouč František Polák.

Poté pak ohrozili branku hostů i světelští fotbalisté, když Císař nacentroval přesně na Čuříka, ale toho vychytal Soukal.
Ve 37. minutě mohl svůj tým poslat do vedení opět brodský Teplan, jenže v tomto utkání mu zkrátka nebylo přáno. „Dvakrát šel sám, ale nedal. Asi to neměl v té hlavě jako vždycky,“ pokrčil rameny trenér Brodu Karel Pazderka.
Odplatou za neproměnění šancí byla penalta pro domácí. Po faulu na Křikavu se k ní postavil Štros. Jenže! Selhal. A tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu. A hlavně v té světelské lítaly hromy a blesky.

„Musel jsem řvát, ale já vlastně řvu vždycky,“ smál se Polák, ale poté dodal vážným tónem. „Hráče jsem musel nabádat k větší aktivitě. V prvním poločase to bylo bez pohybu, hráli takový profesorský fotbal.“

To brodský kouč nebyl po první půli tak rozladěný. „Jakš takš to šlo. Jenže jsme se dostali po šestnáctku, a to bylo celé,“ pokrčil rameny Pazderka.

Pořádná bouřka v kabině domácím zřejmě pomohla. Čtyři minuty po změně stran totiž otevřeli skóre, když se poprvé v utkání prosadil Miroslav Křikava, který dorazil střelu Štrose. O pár minut později mohl už zvyšovat na 2:0, ale nedal. Počkal si až na 64. minutu. To se pro změnu trefil hlavou.

„Pak zvýšil Pohnětal na 3:0 a o minutu později se potřetí prosadil Křikava,“ prozradil střelce Polák. A pověstnou třešničku na dort dal střídající Sobek, který přeloboval brodského mladíka v brance a dal výsledku konečnou podobu 5:0.

„Po přestávce jsem věřil, že je potrápíme, ale bohužel,“ smutnil po utkání brodský lodivod, který byl podle svých slov ve špatném rozpoložení. „Kluci si dnes dlouho hráli s mičudou. Kdyby Teplan dal gól, tak mohlo být vše jinak, ale na kdyby se nehraje,“ dodal.

František Polák ovšem soupeře tolik nekritizoval. „Do šedesáté minuty hrál Brod dobře, ale po druhém gólu se sesypal,“ potvrdil světelský šéf lavičky, kterého soupeř moc nepřekvapil. „Znám kluky dobře, hrají dobrý fotbal, jen se podle mě málo tlačili do koncovky,“ všiml si.  

Světlá navíc potřebovala vyhrát, protože její sousedé na čele tabulky bodovali naplno. Jak Chotěboř, tak Přibyslav. „Bylo na klucích cítit, že chtějí. Pokud chceme být nahoře, tak nemůžeme spoléhat, že to půjde samo,“ uvědomuje si Polák.